Zin in je Leven
Afbeelding van Zin in je Leven
Afbeelding van Zin in je Leven

Zin in je Leven

Dit boek gaat over levensthema’s in de senioren levensloop en is expliciet geschreven vanuit de vraag ‘hoe kun je je als senior verder ontwikkelen?’ Pragmatisch en onderbouwd, met inzichten van anderen en vanuit eigen ervaring.

€ 19,50  Omschrijving

  We worden in dit deel van de wereld beduidend ouder dan een tijdje geleden en dat wordt meestal als positief beleefd. Wat vroeger ‘le troisième age’ heette - die term roept ergens omfloerste bezinning op – heet nu nog weleens ‘the golden years’. Of, iets oubolliger, de glans van grijs. Maar er zijn ook ‘de kosten van de vergrijzing’, ouder worden als een maatschappelijk probleem, kwetsbare ouderen als een nieuwe doelgroep voor zorgaanbieders. Potentieel langer leven vraagt om nieuwe inspirerende bakens en richtinggevers.

  Dit boek gaat over Positief Ouder Worden. Als mensen ouder worden, moeten ze vaak meer doen en harder werken om dezelfde of een betere kwaliteit van leven te realiseren. En die inspanning heeft een andere focus dan wanneer mensen jong zijn. Dit boek gaat over levensthema’s in de senioren levensloop en is expliciet geschreven vanuit de vraag ‘hoe kun je je als senior verder ontwikkelen?’

  Een pragmatisch en onderbouwd boek. Gebaseerd op gesprekken met deskundigen, inzichten uit de vakliteratuur en op de eigen en professionele ervaringen van de auteur, psycholoog en gespecialiseerd in goed ouder worden.

  Verder vindt de lezer in dit boek reflecties, mijmeringen over optimisme, plannen maken, communiceren, omgaan met tegenslag en over bezieling. Zin in je leven: genoegen en betekenis. Een mooie combinatie.

  www.zininjeleven.com

  Zin in je Leven_Inkijk.pdf


  Formaat 145x210x13 mm
  Aantal pagina's 153
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur André M. van Leijenhorst
  Biografie

  André M. van Leijenhorst (1948) is psycholoog-psychotherapeut. Hij werkt in een eigen praktijk in Rijsbergen, Noord-Brabant. Hij is gespecialiseerd in positieve psychologie, in het bijzonder in goed ouder worden.
  www.zininjeleven.com

  Verschijningsdatum 17-03-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-837-5
  EAN nummer
  9789089548375
  Auteur
  André van Leijenhorst