Zoutman
Afbeelding van Zoutman
Afbeelding van Zoutman

Zoutman

Een bijzondere roman over kansen, keuzes en koffie

€ 22,50  Omschrijving

  ‘Zout?’ vroeg ik, oprecht verbaasd.
  ‘Zout zuivert, zout neemt de bitterheid weg van de koffie. Zout kan zelfs de bitterheid van mensen wegnemen. Er is een hele wereld vol ingrediënten die je kunt gebruiken om mensen te helpen. Tenminste, als je daar voor openstaat.’

  Helena werkt in een verzorgingstehuis en komt daar in contact met Jakob, afkomstig uit Slovenië. Jakob wordt voor haar de vader die ze nooit heeft gehad en ze hebben samen fijne gesprekken. Daarnaast leert hij haar alles over koffie. Na zijn plotselinge overlijden laat hij haar drie dingen na: een sleutel, een envelop met bankbiljetten en een brochure van de Università del Caffè in Triëst.

  De sleutel is van Jakobs kamer in het appartementencomplex van zijn beide dochters in Piran in Slovenië, boven hun koffiehuis. Het is al snel duidelijk wat zijn bedoeling was: Helena kan in Piran wonen en studeren aan de speciale koffie-universiteit.

  Het is gedurfd, maar Helena waagt de sprong en komt in een heel andere wereld terecht. Daar ontdekt ze bijzondere eigenschappen in zichzelf, waar Jakob de kiem voor heeft gelegd.

  Een bijzondere roman over kansen, keuzes en koffie.

  Zoutman_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 256
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Sandra Konst
  Biografie

  Sandra Konst (1974, Goes) heeft Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd (Hogeschool Zeeland, Vlissingen) en Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding (NHL Leeuwarden). Ze werkte o.a. als docent Social Work op de Hogeschool Zeeland, als mentor van alleenstaande minderjarige asielzoekers, begeleider van jongeren met een licht verstandelijke beperking en sinds 2009 als intensief pedagogische thuishulpverlener.
  Eerder publiceerde zij Draakje Durf en de drakenadem en Prins Borealis.

  Verschijningsdatum 26-03-2022

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-424-1
  EAN nummer
  9789463654241
  Auteur
  Sandra Konst