Angstaanjagend mooi
Afbeelding van Angstaanjagend mooi
Afbeelding van Angstaanjagend mooi

Angstaanjagend mooi

In deze spannende, romantische en intrigerende roman over het Lebensborn-project komt een bijna vergeten stukje geschiedenis op beeldende wijze opnieuw tot leven

€ 19,95  Omschrijving

  Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, heeft de dan twintigjarige Pier daar de eerste tijd niet zoveel last van. Zijn ouders drijven hotel-restaurant Wielzicht, even buiten Leeuwarden, en varen hun eigen koers wat de Duitse bezetter en de houding ten opzichte van de Joden betreft. Pier is zo gelukkig om de beeldschone Marije te ontmoeten, met wie hij een stormachtige relatie begint. Een inschattingsfout komt hun duur te staan. Zowel Pier als Marije wordt opgehaald en meegenomen naar Duitsland, om daar mee te doen aan het Lebensborn-project. Dit project, bedacht door Heinrich Himmler, begon met een publiciteitscampagne om alle arische vrouwen en meisjes zoveel mogelijk kinderen te laten baren.
  Vanwege hun arische uiterlijk met blonde haren, blauwe ogen en sterke bouw, zijn Pier en Marije geschikte kandidaten voor dit project. Ze worden vrijwel onmiddellijk van elkaar gescheiden, maar beloven elkaar geestelijk trouw. Pier en Marije vechten los van elkaar voor hun vrijheid en integriteit.
  In deze spannende, romantische en intrigerende roman komt een bijna vergeten stukje geschiedenis op beeldende wijze opnieuw tot leven.

  Angstaanjagend mooi Binnenwerk INK.pdf

  Formaat 145x210x19 mm
  Aantal pagina's 200
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Taco Veldstra
  Biografie

  Taco Veldstra is vooral bekend als sportdocent. Aanvankelijk gaf hij volleybal, tennis, conditietraining en boksen. Daarna ontwikkelde hij trainingen op muziek. Onder de naam Tacoyo Nederland geven docenten door het hele land deze training, gericht op stressreductie en vetverbranding. Daarnaast richt hij zich op het schrijven. Van zijn hand verschenen de boeken Tacoyo: anti-stresstraining, Liefdevol, Verzeker je tegen doodlachen en Het lichte meisje en Seneca | Metamorfose.

  Verschijningsdatum 29-09-2017

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-983-9
  EAN nummer
  9789089549839
  Auteur
  Taco Veldstra