Beatrijs
Afbeelding van Beatrijs
Afbeelding van Beatrijs

Beatrijs

Aansprekende nieuwe vertelling Middelnederlandse legende

€ 14,95  Omschrijving

  De Marialegende opnieuw verteld

  Beatrijs is een non van goede komaf. Zij treedt in in het klooster en trouw en vlijtig vervult ze haar taken en plichten. Maar al voordat ze intrad, was ze verliefd en alhoewel ze haar best doet, ze kan haar geliefde niet vergeten. Ze vraagt hem per brief om haar te bezoeken. Bij het raam vertelt ze hem, dat ze nog steeds van hem houdt. Samen besluiten ze te vluchten en trekken weg naar een vreemde streek. Daar leven zij zeven jaar in voorspoed en krijgen een zoon en een dochter. Maar dan komt ze in de problemen. Ze verliezen hun rijkdommen en haar man verlaat haar. Beatrijs moet als prostituee werken om haar kinderen te onderhouden. Zal ze ooit nog terug kunnen keren naar het klooster om God onder ogen te komen?

  Ciska Baar heeft deze bekende Middelnederlandse Marialegende uit de veertiende eeuw op aansprekende wijze en in verzorgde stijl opnieuw verteld.

  Beatrijs_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 134
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Ciska Baar
  Biografie

  Ciska Baar (1941)werd geboren in Indonesië en na de oorlog groeide ze op in Zuid-Limburg. Ze werkte in de verpleging, trouwde jong en kreeg drie kinderen. In het jaar 2000 schreef ze haar eerste boek Gebroken tijd.

  De tijd en de dood zijn thema’s die steeds terugkomen in haar werk.

  Verschijningsdatum 10-12-2021

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-406-7
  EAN nummer
  9789463654067
  Auteur
  Ciska Baar