Blaren op de hiel
Afbeelding van Blaren op de hiel
Afbeelding van Blaren op de hiel

Blaren op de hiel

Ontroerende en geestige verhalenbundel over veranderende verhoudingen binnen families bij mantelzorg

€ 18,50  Omschrijving

  Schrijnende relaties in de mantelzorg

  Zorgen voor je ouders, dat doe je gewoon. Volgens deskundigen een ingebakken loyaliteit, maar gemakkelijk is het niet. De één doet meer dan de ander, de één kan meer dan de ander, de één doet het beter dan de ander of de één doet het anders dan de ander. In Blaren op de hiel zijn verschillen tussen broers en zussen de bron van veel verwijten.
  Op ontroerende, geestige en vaak beklemmende wijze schrijft Annet Peetoom in Blaren op de hiel over de ingrijpende gevolgen voor de relatie tussen broers en zussen wanneer ze gaan zorgen voor een moeder of vader. De zestien verhalen met op de werkelijkheid gebaseerde scènes gaan over oud zeer en gevoelens van onmacht, jaloezie, eenzaamheid, schuld en verlangen naar begrip.
  De verhalen maken voelbaar wat verloren kan gaan, maar er valt ook veel te winnen. Bij mantelzorg is er veel te leren over jezelf, de relatie met je broers en zussen en de waarde van familiebanden. Eigenlijk ben je er nooit helemaal klaar mee.

  Blaren op de hiel is geschreven voor mantelzorgers, voor hulpverleners en mensen die familierelaties interessant vinden.


  Blarenopdehiel_Inkijk.pdf


  Formaat 135x200x18 mm
  Aantal pagina's 179
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Annet Peetoom
  Biografie

  Annet Peetoom (1958) zorgde zes jaar intensief voor haar vader die Alzheimer had, samen met haar twee broers en zus. Ze studeerde sociologie en psychosynthese. Ze werkte veel met en voor ouderen in Welzijnsstichtingen en is nu uitvaartondernemer. Als schrijver is ze een veelbelovende laatbloeier.

  Verschijningsdatum 06-09-2020

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-8954-261-2
  EAN nummer
  9789489542614
  Auteur
  Annet Peetoom