De enige normale
Afbeelding van De enige normale
Afbeelding van De enige normale

De enige normale

Twee vriendinnen ontmoeten elkaar na jaren opnieuw en vertellen over hun leven

€ 19,50  Omschrijving

  Marjolijn en Annet, twee jeugdvriendinnen, die elkaar lang niet hebben gezien, maken een afspraak. Bij de ontmoeting merken zij dat de intimiteit van hun oude vriendschap nog aanwezig is, waardoor zij eerlijk en openhartig naar elkaar kunnen zijn. Annet kijkt terug naar de idealen uit haar jeugd en wat ervan geworden is. Marjolijn kan eindelijk aan Annet vertellen over haar enerverende huwelijk met haar manisch-depressieve man, zijn psychose en haar scheiding. Geboeid en soms geschokt door de belevenissen van de ander, hebben ze ook plezier met elkaar. Dat het leven altijd verder gaat en dat er steeds weer hoop, geluk en liefde kan zijn, klinkt door het hele boek heen.

  Over manische depressiviteit is veel geschreven door mensen die zelf aan deze stoornis lijden. In dit boek belicht Tjarda-Marie Voogt dit fenomeen vanuit een andere kant, die van de directe omgeving. Ze beschrijft hoe moeizaam, maar ook hoe boeiend en flitsend het kan zijn met iemand te leven die aan zo’n stoornis lijdt. Omdat ze met manische depressiviteit ofwel bipolaire stoornissen te maken heeft gehad in haar werk, als sociaal pedagogisch hulpverlener, alsook in haar privéleven, heeft ze haar ervaringen verwerkt tot autofictie.

  Formaat145 x 210 mm
  Aantal pagina's262 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurTjarda Marie Voogt
  Korte levensbeschrijving

  Toen Tjarda een beroepentest deed omdat ze een opleiding wilde volgen, was de uitkomst van de test: auteur of toneelschrijver. Ze vond het vreemd want haar hart lag bij de verpleging. Haar opstellen op school waren altijd goed, maar op dat vlak had ze geen ambitie. Tijdens haar HBO - SPH opleiding koos ze als hoofdvak drama en moest daarvoor kleine stukjes schrijven. In die tijd publiceerde ze soms iets voor het vakblad ‘AS’ en zat in de redactie van de schoolkrant. Met een collega schreef ze twee studieboekjes over dementie. Daarna besloot ze een boek te gaan schrijven over haar werk in de psychiatrie en over haar eigen ervaringen.

  Verschijningsdatum2010-11-30

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-261-8
  EAN nummer
  9789089542618
  Auteur
  Tjarda Marie Voogt