De Kabbala Onthuld

De Kabbala Onthuld

Dit is de vertaling van een boek betreffende De Kabbala, geschreven door Ralph Maxwell Lewis, voormalig Imperator van de Rozekruisers Orde A.M.O.R.C. en Raymond Bernard, Grootmeester van de Rozekruisers Orde A.M.O.R.C.

€ 25,-  Omschrijving

  Historisch gezien is de Kabbala van Joodse oorsprong, hoewel veel van de eminente vertegenwoordigers ervan er een mysterieuze oorsprong aan hebben toegeschreven, die tot ver in de oudheid teruggaat, waarschijnlijk zelfs tot een onbekend volk. In bredere zin kan de Kabbala worden beschouwd als een metafysisch stelsel dat met name aandacht schenkt aan de ontologie en de schepping. De Kabbala bespreekt de betrekkingen van de mens met de eerste oorzaak en de machten en krachten van het universum.

  Zij zegt bepaalde sleutels te onderrichten en te onthullen betreffende de natuurkrachten waardoor de mens de verschijnselen van de natuur kan beheersen en aan zijn wil laten gehoorzamen. In die zin is de Kabbala door vele personen beschouwd geworden, en wordt dat nog steeds, als een magische kunst. De grote kabbalisten hebben nooit het woord magie gebruikt in de betekenis van aanroepen van wezens, natuurkrachten of -machten, en de ware occultisten beschouwen magie als een geheime kunst waardoor een weinig algemene kennis van de kosmische wetten en machten kan worden gebruikt voor het welzijn van de mens. Uitgaand van dit gezichtspunt kunnen wij zeggen dat de Kabbala een metafysische wetenschap is.

  DeKabbalaOnthuldBinnenwerkINK.pdf
  Formaat 145x210
  Aantal pagina's 179
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur/vertalermevr. Drs. J.P.C.G. van der Meulen
  Biografie
  Verschijningsdatum 19-05-2023

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-537-8
  EAN nummer
  9789463655378
  Auteur
  mevr. Drs. J.P.C.G. van der Meulen