De mens in mythisch licht
Afbeelding van De mens in mythisch licht
Afbeelding van De mens in mythisch licht

De mens in mythisch licht

Een uitermate informatieve en belangwekkende uiteenzetting waarin Marianne Carolus scheppingsmythen duidt en vertaalt naar het leven in de huidige tijd

€ 22,50  Omschrijving

  Scheppingsmythen zijn verhalen over het ontstaan van het universum, de wereld, de aarde, de natuur en de mens. Ze hebben millennia overleefd en blijven fascineren. Alleen dat al kan ze tot iets heiligs maken. Maar wat maakte ze zo onsterfelijk? Mythen worden binnen hun cultuur voor waar aangenomen, vaak verteld en hebben een directe voedende werking op het alledaagse leven. Daar horen rituelen bij.

  Mythen over de schepping zijn gedeelde archetypische ervaringen en maken deel uit van het collectieve onbewuste. C.G. Jung is bekend om zijn werk hierover.

  In dit boek vertelt Marianne Carolus op aansprekende wijze hoe het verhaal van de Schepping in verschillende culturen wordt verteld. Deze mythen zijn het oerbeeld van al het scheppen en geschapen worden, dat op de achtergrond aanwezig is in al het leven en in het dagelijkse doen en laten der mensen. De mythen van verschillende volkeren tonen dit oerbeeld in verschillende kwaliteiten en perspectieven.
  Marianne Carolus heeft ze ingedeeld naar het werelddeel waar ze vandaan komen en dan geordend naar de vier windstreken. Grof gezegd koos ze voor het oosten mythen uit Azië, voor het zuiden uit Afrika, voor het westen uit Amerika en voor het noorden uit Noordwest-Europa. Daar zijn verschillende kwaliteiten wat betreft klimaat, landschap, ras en cultuur. Uit elke streek volgen drie mythen.

  Een uitermate informatieve en belangwekkende uiteenzetting waarin ze de mythen duidt en vertaalt naar het leven in de huidige tijd.

  Demensinmythischlicht_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x25 mm
  Aantal pagina's 274
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Marianne Carolus
  Biografie

  Marianne Carolus (1949) studeerde medicijnen met als bijvak andragologie aan de R.U. Groningen. Zij heeft een partner en drie kinderen, en was jarenlang antroposofisch schoolarts op Vrije Scholen. Na de opleiding reïncarnatietherapie publiceerde zij over dit werk vanaf 1999 vele artikelen in het Duitse antroposofische tijdschrift Info3. Zij gaf workshops verspreid in Europa en zette in Duitsland de driejarige opleiding Evadio op. Ze leidde tot 2012 therapeuten op in Duitsland en Roemenië. Ze was één van de mede-oprichters van EARTh, de Europese Associatie van Reïncarnatie- en regressietherapeuten.

  Verschijningsdatum 03-08-2021

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-363-3
  EAN nummer
  9789463653633
  Auteur
  Marianne Carolus