Een vreemdeling leert een volk nooit kennen
Afbeelding van Een vreemdeling leert een volk nooit kennen
Afbeelding van Een vreemdeling leert een volk nooit kennen

Een vreemdeling leert een volk nooit kennen

Verzameld werk van Pater Brenneker over Curaçao met prachtige foto’s van het eiland en van de mensen

€ 27,50  Omschrijving

  Overdenkingen van Pater Brenneker over Curaçao in beelden van Martje Koiter

  Pater Brenneker O.P. heeft na zijn bijna zestig jaar priesterschap in de vorige eeuw op Curaçao een buitengewone erfenis nagelaten. Hij publiceerde missiemethodieken, (foto-)boeken en gaf uiteenlopende pamfletten uit, van religie en kruiden tot aan vissen. En nieuw in zijn tijd: hij presenteerde radio- en tv-programma’s. Zijn apostolaat paste de pater dagelijks toe in de daadwerkelijke armoedebestrijding, door het organiseren van brooduitgifte en daklozenhuisvesting.
  Leidraad in Brennekers leven was zijn gave om op zijn ‘eigen’ wijze te getuigen. Met prikkelende stellingen, niet alleen uitdagend voor gelovigen. Vaak vernuftig verhuld in geestige, maar altijd leerzame puntdichten. Het gedachtegoed van de pater is tijdloos en universeel, het verdient de hernieuwde aandacht van generaties Curaçaoënaars na hem.

  Op basis van veertien uiteenlopende religieuze en volkenkundige thema’s, is een sambumbu, een mengeling van zijn vele epigrammen en uitspraken opgenomen. De recent openbaar geworden collectie van amateurfotografe Martje Koiter is niet alleen uniek omdat haar dia’s in kleur zijn. Haar aansprekende beelden gaan verrassend samen met de paters observaties. Zij versterken zijn gedachtes en geven de rust om stil te staan bij zijn overwegingen.

  Met deze op hernieuwde wijze vormgegeven boodschap van pater Brenneker wordt hopelijk recht gedaan aan zijn niet-aflatende oproep tot het blijven geloven, het dagelijks daarover nadenken, en het met voortduring uitdragen van christelijke waarden. En het daarover blijven lezen, tot in het einde der dagen.

  Eenvreemdelingleerteenvolknooitkennen_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 272
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Siebe A. Sonnema
  Biografie

  Siebe Sonnema (1951) is opgegroeid op Curaçao, de Nederlandse Antillen. Na voltooiing van zijn middelbare school is hij in Groningen rechten gaan studeren, later in Delft bedrijfskunde en heeft zich vervolgens aangesloten bij een bureau voor interim managers. Na een periode van 5 jaar in de Verenigde Staten (Detroit) heeft hij jarenlang interim opdrachten als tijdelijk bestuurder vervuld in het Nederlandse bedrijfsleven. Hij is nog steeds actief en vervult commissariaten bij middelgrote bedrijven. Zijn grote passie is wedstrijdzeilen. Hij is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Amsterdam.

  Verschijningsdatum 28-10-2022

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-473-9
  EAN nummer
  9789463654739
  Auteur
  Siebe A. Sonnema