Goudvulkaan
Afbeelding van Goudvulkaan
Afbeelding van Goudvulkaan

Goudvulkaan

Elfjarig meisje gaat op zoek naar haar oorsprong en probeert de spoken uit het verleden het hoofd te bieden

€ 15,50  Omschrijving

  Deze episode uit het leven van de elfjarige Margriet is niet alleen belangrijk voor haarzelf.

  Je kunt van geluk spreken dat zij zoveel beschreven heeft. Daardoor ga je met haar mee om te ontdekken dat verbeelding helpen kan, maar dat het ook noodzakelijk is om de angstige waarheid in de ogen te zien. Een ding is zeker: Na het lezen van dit verhaal word je nieuwsgierig naar het vervolg van haar leven.

  Het achtste boek van Ciska Baar is niet zo dik, maar zeker de moeite waard.

  In dit gevoelige, soms wrede verhaal laat zij opnieuw haar oorspronkelijkheid zien.

  Formaat145 x 210 mm
  Aantal pagina's84 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurCiska Baar
  Korte levensbeschrijving

  Ciska Baar schrijft al bijna haar hele leven, maar tien jaar geleden werd haar eerste boek Gebroken tijd uitgegeven. Ze vertelt hierin over een gedeelte van haar jeugd in het voormalig Nederlands Indië. Net zoals in haar andere boeken speelt de tijd een grote rol en dit, haar fascinerende thema, komt steeds terug. Ciska groeide verder op in Zuid-Limburg, ging naar de middelbare school, die geregeerd werd door strenge nonnen, en werkte daarna kort in de verpleging in Maastricht. Ze trouwde jong en kreeg binnen vier jaar tijd drie kinderen en verhuisde vaak. Na haar scheiding bleef ze in Zwolle wonen, waar ze ruim veertien jaar als manager bij de thuiszorg werkte. Ze ging altijd al veel op reis, maar na haar tweede huwelijk stond er ieder jaar een grote reis in haar agenda.

  Ciska werd verliefd op Portugal en schreef hier enkele boeken. Nu woont ze al jarenlang op de Veluwe, waar ze met de hond kan wandelen en schrijven. Ze voelt, zoals ze zelf zegt, heel vaak het einde van de wereld naderen, maar ze kan alleen schrijvend de race tegen de klok winnen.

  Verschijningsdatum2010-11-18

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-260-1
  EAN nummer
  9789089542601
  Auteur
  Ciska Baar