Het collectief geheugen Deel 2: De evolutie van het collectief onbewuste
Afbeelding van Het collectief geheugen Deel 2: De evolutie van het collectief onbewuste
Afbeelding van Het collectief geheugen Deel 2: De evolutie van het collectief onbewuste

Het collectief geheugen Deel 2: De evolutie van het collectief onbewuste

Deel 2 van driedelige serie over hoe het nieuwe denken, willen en voelen, uitgedrukt in de drie buitenplaneten een andere, bewustere manier van leven aanreikt. In deel 2 staat de buiten- en dwergplaneet Pluto centraal

€ 22,50  Omschrijving

  In de driedelige serie Het collectief geheugen probeert Wilma ter Mull een mogelijk antwoord te geven op een aantal indringende vragen die ons individueel, familiair, landelijk of mondiaal bezighouden. In de afgelopen twintig jaar heeft zij onderzoek gedaan naar het persoonlijk en het collectief onbewuste van de mens. In dit boek geeft de schrijfster aan hoe twee belangrijke drijfveren onze vrije wil beïnvloeden: de persoonlijke drijfveren zich uitdrukkend in persoonlijk onbewuste motieven en daarnaast de conditionering die we meegenomen hebben door onze voorgeschiedenis. De mens is verbonden met allerlei groeperingen: familie, land en culturele achtergronden. Deze groepen hebben geschiedenis geschreven, de schrijfster toont aan hoe een oude geschiedenis doorwerkt in de hedendaagse politiek. Vragen als: Waarom komt de ramp met de MH17 zo nadrukkelijk op het pad van Nederland? En: Waarom belooft Rutte duizend euro aan de burger, maar komt hij zijn belofte niet na? Of: Waarom heeft de militaire coup in Turkije zo’n grote impact op de Turkse immigranten in Nederland, komen aan de orde. Een greep uit de onderwerpen die de schrijfster bespreekt in dit boek.


  In deel 1 van deze serie stond de planeet Uranus centraal. Deze buitenplaneet heeft volgens de schrijfster te maken met collectieve processen in de samenleving. In deel 2 staat de buiten- en dwergplaneet Pluto die in 1933 werd ontdekt, centraal. De energie daarvan werkt op de evolutionaire ontwikkeling van collectieve processen van groepen en openbaart zich in allerlei net iets andere omstandigheden; de schrijfster noemt dit een fractaal. Deel drie zal in het teken staan van de buitenplaneet Neptunus, de vertegenwoordiger van het mondiale gevoel.

  Aan het eind van de serie hoopt ze inzichtelijk te hebben gemaakt hoe het nieuwe denken, willen en voelen uitgedrukt in de drie buitenplaneten een andere, bewustere manier van leven aanreikt.

  Het collectief geheugen dl2_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x23 mm
  Aantal pagina's 356
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Wilma E. Ter Mull
  Biografie

  Wilma ter Mull is naast schrijfster biografisch coach. Zij werkt in haar praktijk dagelijks met een theorie voortgekomen uit verschillende stromingen die haar inspireerden, waaronder astrologie, antroposofie en de Jungiaanse psychologie. Van Wilma’s hand verschenen eerder: Een oude geschiedenis in een nieuwe tijd (2004), De verborgen waarheid achter drie Amerikaanse presidenten (2009), Dimensies achter het bewustzijn (2011), Leven in verbinding met Sophie (2012) en Dementie, de ziekte van het verleden (2017).

  Verschijningsdatum 28-01-2017

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-930-3
  EAN nummer
  9789089549303
  Auteur
  Wilma E. ter Mull