Het DIER dat geen MENS wilde worden
Afbeelding van Het DIER dat geen MENS wilde worden
Afbeelding van Het DIER dat geen MENS wilde worden

Het DIER dat geen MENS wilde worden

Boeiende parabel over het behoud van wat mensen tot mens maakt: het zelfbewustzijn

€ 14,-  Omschrijving

  Dit boek is een verslag van het voorkómen van een rampdie plaatsgevonden zou kunnen hebben. Het overlijden van Johan, biochemicus enlevensleraar, is het startschot van de gebeurtenissen. Als Lieuwe, de jongstezoon van Johan, voor de eerste keer Dikkie de rat ziet, raakt hij van slag. Eenrat ontmoeten, is voor velen geen positieve ervaring. Een rat in de omvang vanDikkie ontmoeten, is erger. Toch is het vrij zeker dat je door het lezen vandit boek Dikkie gaat waarderen of zelfs hoogachten. Zo vergaat het Lieuwe inieder geval wel.

  In onze tijd met veel persoonlijke onzekerheden enpolitieke spanningen is Dikkie degene die het hoofd koel kan houden, trefzekerde problemen kan ontrafelen en mens en dier weet te motiveren zich in te zettenvoor het behoud van wat mensen tot mens maakt: het zelfbewustzijn.

  Formaat 145x210x11 mm
  Aantal pagina's 117
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur JanBoeijenga
  Biografie

  Jan Albert Boeijenga is op 17 september 1941 geboren in een Fries dorpen groeide op in een gereformeerd onderwijzersgezin als middelste van zevenkinderen.

  1962: volledig bevoegd onderwijzer
  1964: dienstplichtig reserve officier KLu
  1971: doctorandus in de ontwikkelingspsychologie en wetenschappelijk medewerkeraan de Vrije Universiteit.

  Hij was vervolgens werkzaam in de geestelijke zorg, in de zorg voor verstandelijkgehandicapten en in de ouderenzorg en had als zzp-er enige jaren eenorganisatie-adviesbureau. Na veel omzwervingen woont hij nu weer in een dorp inFriesland.

  Verschijningsdatum 03-06-2015

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-761-3
  EAN nummer
  9789089547613

  Shop meer