Het DIER dat geen MENS wilde worden
Afbeelding van Het DIER dat geen MENS wilde worden
Afbeelding van Het DIER dat geen MENS wilde worden

Het DIER dat geen MENS wilde worden

Boeiende parabel over het behoud van wat mensen tot mens maakt: het zelfbewustzijn

€ 16,50  Omschrijving

  Dit boek is een verslag van het voorkómen van een ramp die plaatsgevonden zou kunnen hebben. Het overlijden van Johan, biochemicus en levensleraar, is het startschot van de gebeurtenissen. Als Lieuwe, de jongste zoon van Johan, voor de eerste keer Dikkie de rat ziet, raakt hij van slag. Een rat ontmoeten, is voor velen geen positieve ervaring. Een rat in de omvang van Dikkie ontmoeten, is erger. Toch is het vrij zeker dat je door het lezen van dit boek Dikkie gaat waarderen of zelfs hoogachten. Zo vergaat het Lieuwe in ieder geval wel.

  In onze tijd met veel persoonlijke onzekerheden en politieke spanningen is Dikkie degene die het hoofd koel kan houden, trefzeker de problemen kan ontrafelen en mens en dier weet te motiveren zich in te zetten voor het behoud van wat mensen tot mens maakt: het zelfbewustzijn.

  Formaat 145x210x11 mm
  Aantal pagina's 117
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Jan Boeijenga
  Biografie

  Jan Albert Boeijenga is op 17 september 1941 geboren in een Fries dorp en groeide op in een gereformeerd onderwijzersgezin als middelste van zeven kinderen.

  1962: volledig bevoegd onderwijzer
  1964: dienstplichtig reserve officier KLu
  1971: doctorandus in de ontwikkelingspsychologie en wetenschappelijk medewerker aan de Vrije Universiteit.

  Hij was vervolgens werkzaam in de geestelijke zorg, in de zorg voor verstandelijk gehandicapten en in de ouderenzorg en had als zzp-er enige jaren een organisatie-adviesbureau. Na veel omzwervingen woont hij nu weer in een dorp in Friesland.

  Verschijningsdatum 03-06-2015

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-761-3
  EAN nummer
  9789089547613
  Auteur
  Jan A. Boeijenga