In alle vrijheid zoeken naar vrijheid
Afbeelding van In alle vrijheid zoeken naar vrijheid
Afbeelding van In alle vrijheid zoeken naar vrijheid

In alle vrijheid zoeken naar vrijheid

Verfrissende en diep doordachte verhandeling over het zeer kostbare maar moeilijk grijpbare fenomeen ‘vrijheid’

€ 19,95  Omschrijving

  Onze maatschappij wordt gekenmerkt door vrede, vrijheid, voorspoed en vooruitgang. Iedere dag zetten we ons daarvoor in, bekwaam, toegewijd en creatief als we zijn. Nederland mag er zijn en gezien worden. In de laatste jaren zijn in ons land, maar ook in Europa en daarbuiten, echter sterke gevoelens van onvrijheid aan het groeien. Onrusten en ongeregeldheden zijn daarvan zowel oorzaken als gevolgen. Geen wetgeving, geen inspectie, geen politieke partij, geen systeem, geen wetenschap of technologie lijkt de groei daarvan te kunnen tegenhouden. De bezorgdheid daarover groeit. Het gebeurt onder onze ogen, terwijl we ernaar kijken. Het heeft plaats achter onze ogen en het maakt ons bang.

  Ook al is de mens zijn leven lang een afhankelijke zekerheidzoeker, hij is het meest begaafde organisme dat bestaat. Hij heeft de macht en daardoor ook de verantwoordelijkheid zichzelf, zijn kinderen en de wereld te bieden wat nodig is voor de ontplooiing van leven en het voortbestaan daarvan op onze aarde. En een effectief maar kostbaar middel daartoe is vrijheid. Vrijheid heeft alles te maken met kwaliteit van leven en is voor mensen een zeer kostbaar maar moeilijk grijpbaar ‘iets’ dat je nergens kunt kopen. En omdat mensen zeer getalenteerd en mentaal vermogend zijn, bedenken ze duizenden manieren om zich toch vrij te kunnen voelen. Manieren die gemakkelijk ten koste gaan van anderen. Is dit ons noodlot? Kunnen we ons hieraan ontworstelen? Is een kunstmatige technologische evolutie van de mensheid een reële optie?

  Op dit soort vragen zoekt Jan Boeijenga in deze verfrissende en diep doordachte verhandeling een antwoord.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's197
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurJan A. Boeijenga
  Korte levensbeschrijving

  Jan Albert Boeijenga is op 17 september 1941 geboren in een Fries dorp en groeide op in een gereformeerd onderwijzersgezin als middelste van zeven kinderen.

  1962: volledig bevoegd onderwijzer
  1964: dienstplichtig reserve officier KLu
  1971: doctorandus in de ontwikkelingspsychologie en wetenschappelijk medewerker aan de Vrije Universiteit.

  Was vervolgens werkzaam in de geestelijke zorg, in de zorg voor verstandelijk gehandicapten en in de ouderenzorg en had als zzp-er enige jaren een organisatie-adviesbureau. Na veel omzwervingen woont hij nu weer in een dorp in Friesland.

  Verschijningsdatum2013-11-04

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-580-0
  EAN nummer
  9789089545800
  Auteur
  Jan A. Boeijenga