Paradox
Afbeelding van Paradox
Afbeelding van Paradox

Paradox

Soepele stroom van wijsheid die opborrelt als de schrijfster zich laat leiden door de wijsheid die in haar leeft

€ 23,50  Omschrijving

  In deze publicatie worden de vele werelden waarin mensen kunnen leven, met elkaar verbonden en komen samen in die ene wereld van de eigen zelfbeleving. Daardoor werkt het boek bevrijdend. Al lezend vallen de dagelijkse beslommeringen van je af en verdwijnen problemen als sneeuw voor de zon. In dit boek komt de schrijfster Josette van Geenen-Hustings naar voren als een erudiete vrouw, die niettemin alle wetenschap en religie ver achter zich laat, en op haar eigen spontane en directe wijze doordringt tot de kern van het zelf en de beleving daarvan.

  Uit het voorwoord van Prof. dr. Gérard van Tillo

  In dit boek verkent Josette van Geenen-Hustings de wereld zoals die tot haar komt als zij zich overgeeft aan de stroom van wijsheid die in haar leeft en haar hand leidt tot overpeinzingen en verkenningen over wie wij zijn en wat wij doen. De wijze waarop zij zich zo laat drijven levert een soepele stroom van wijsheid op, een afspiegeling van de wereld van de mens, zoals hij in al zijn “eenvoud” van geest bestaat. Deze geest is rijk aan ontelbare mogelijkheden, bevat eveneens ontelbare aspecten en is vrij van structuur. De geest is identiek aan liefde, die onder andere in een mens vorm heeft gekregen.

  Weinig boeken besteden zo veel aandacht aan de liefde als bron van alle zijn. Het samen zijn, het samen horen is uitdrukking van de liefde, is liefde. Nauw verbonden met het thema liefde is dat van de verhouding tussen individu en collectiviteit. Als we leven zoals het leven is, ons gedragen weten, ervaren wie we zijn, beseffen we dat we collectiviteit zijn en dat deze zo nu en dan spontaan gestalte krijgt.

  Iedereen volgt zijn weg, hoe die ook moge zijn. Niemand kan andermans weg bepalen of beoordelen. De vrijheid die dit inzicht genereert, voelt als gedragen worden. Het voelt als het niet alleen te hoeven doen, terwijl je het alleen moet doen. In deze paradox voel je jezelf onlosmakelijk verbonden.

  Formaat165 x 250 mm
  Aantal pagina's267 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurDrs. Josette van Geenen-Hustings
  Korte levensbeschrijving

  Josette van Geenen-Hustings is geestelijk verzorger, ze heeft haar opleiding genoten aan de Universiteit van Amsterdam. De in haar twintigjarige praktijk opgedane ervaringen hebben ook hun weerslag in dit boek gekregen. Enkele van de door haar gemaakte schilderijen en gedichten zijn ter illustratie in dit werk opgenomen.

  Verschijningsdatum2010-12-10

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-268-7
  EAN nummer
  9789089542687
  Auteur
  Drs. Josette van Geenen-Hustings