Schudverlamming
Afbeelding van Schudverlamming
Afbeelding van Schudverlamming

Schudverlamming

Treffend verhaal over intensieve mantelzorg voor geliefde man met parkinson en dementie

€ 19,50  Omschrijving

  Een autobiografisch verhaal over liefde en verlies

  Rogier leefde van dag tot dag, van uur tot uur. Hij voelde zich vaak zo beroerd dat hij geen ruimte had om over de toekomst na te denken. Johanna daarentegen maakte zich grote zorgen. In stilte observeerde ze Rogier en zag zijn dagelijkse geworstel met zijn lichaam. Hoe moest dat verder? Wat stond ze nog te wachten? Hoe verloopt deze ziekte?

  Als jonge vijftigers leiden Johanna en haar man Rogier een gerieflijk leven. Ze vormen een gelukkig gezin met hun twee energieke puberzonen en hebben goede banen. Wanneer Rogier een ernstige vorm van parkinson krijgt, verandert hun leven radicaal. Al gauw wordt hij hulpbehoevend en neemt Johanna noodgedwongen de rol van mantelzorger op zich.

  Dit verhaal gaat over zorgen en ziek zijn, liefde en verlies. In haar poging het Rogier thuis comfortabel te maken, verzint Johanna talloze creatieve oplossingen voor de dagelijkse problemen. Ze probeert grip te houden op hun leven en huwelijk, en weigert toe te geven aan de angst en uitzichtloosheid. Als alles dan toch mis dreigt te gaan, neemt ze de moeilijkste beslissing van haar leven.

  Schudverlamming_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's xxx
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Annelou Ypeij
  Biografie

  Annelou Ypeij (1959) is cultureel antropoloog. Tot aan haar pensioen werkte ze als onderzoeker en docent bij onder andere het Centrum voor Studie en Documentatie van Latijns Amerika (Cedla/Universiteit van Amsterdam). Ze is de weduwe van Reinoud Roscam Abbing (1957-2020), oud-journalist en - correspondent van NRC Handelsblad. De laatste dertien jaar van zijn leven leed hij aan parkinson en dementie.

  Verschijningsdatum 10-11-2022

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-478-4
  EAN nummer
  9789463654784
  Auteur
  Annelou Ypeij