Studenten … zwienen ben ʼt
Afbeelding van Studenten … zwienen ben ʼt
Afbeelding van Studenten … zwienen ben ʼt

Studenten … zwienen ben ʼt

Verzameling verhalen over studententypen en –voorvallen van ruim een halve eeuw geleden, die iets van de humor, de hoop en de wanhoop van het studentenleven laat zien

€ 16,50  Omschrijving

  Nero Zwart schetst een aantal studententypen en voorvallen, zoals hij die heeft meegemaakt. Het studentenleven uit voorbije tijden. Toen er zoveel minder studenten waren. Toen de zweep er nog niet overheen ging. Toen het nog de bevoorrechte klasse was. Het beeld is niet volledig, maar het boek laat iets van de humor, de hoop en de wanhoop van het studentenleven zien.
  Een verzameling verhalen die oude tijden doet herleven.

  Studenten zwienen ben 't_Inkijk.pdf

  Formaat 125x190x14 mm
  Aantal pagina's 149
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Nero Zwart
  Biografie

  Nero Zwart, voluit Nero Melas Zwart, is een pseudoniem. Nero, alias Neron le Noir en Nero Black is een geboren Groninger van 1931. Hij is natuurlijk getrouwd met Melanie.
  Hij had een redelijk gelukkige jeugd. Deze werd echter overschaduwd door de Duitse bezetting. Na zijn eindexamen studeerde Nero Zwart gedurende lange tijd economie. Hij voelde zich zeer thuis in het Groninger studentencorps, Vindicat atque Polit. Hij exploiteerde ook met veel plezier een studentenhuis en verdiende een karige boterham met een aantal student-assistentschappen. Daarna werkte hij onder meer als econoom en als organisatie-adviseur in binnen- en buitenland.
  Nero Zwart had een zittend beroep, maar reisde veel en werkte onder meer in ca. twintig ontwikkelingslanden. Hij schreef over een aantal onderwerpen, vooral over economische en politieke ontwikkelingen, waaronder Boycott en embargo, Ontwikkelingshulp in de praktijk, Het vijandbeeld van de overheid, Gevolgen van schaalvergroting, Hen, zullie en hullie. En recentelijk over het geld dat helemaal niet naar Griekenland ging. Hij ontwierp na zijn pensionering zwartgallige tekstbriefkaarten en schreef een boekje over Ziek zijn met een grimlachje. Na Auschwitz, Stalin, Oradour, Rawagedeh, Pol Pot en IS kan hij niet meer veel vertrouwen hebben in de mensheid. Enige ironie en zwarte humor helpen het leven acceptabel te maken
  Liefhebberijen waren vriendschap, zeilen, maatschappijkritiek, schrijven en zitten in de duinen in de zon.

  Verschijningsdatum 17-01-2018

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-025-0
  EAN nummer
  9789463650250
  Auteur
  Nero Zwart