Surinaams huwelijk
Afbeelding van Surinaams huwelijk
Afbeelding van Surinaams huwelijk

Surinaams huwelijk

Boeiend en informatief verhaal over een ver familielid die plantages in Suriname bezat en voor diverse dilemma’s kwam te staan

€ 22,50  Omschrijving

  In dit boek vertelt Anja Lissone het verhaal van haar betovergrootvader Antonius Franciscus Maria (Anton) Lissone, die in zijn jeugd naar Suriname werd gezonden en daar een bestaan opbouwde. Ze deed zorgvuldig en intensief bronnenonderzoek en waar ze achtergronden miste, gebruikte ze haar verbeelding om de gebeurtenissen aan te vullen en in te kleuren. Aldus ontstaat een boeiend en informatief verhaal over een ver familielid dat een aantal plantages in Suriname bezat en er twee grote liefdes kende. Dat hij met een Surinaamse vrouw trouwde was in die tijd niet gewoon en werd niet altijd geaccepteerd.
  Wat de schrijfster vooral aansprak aan het levensverhaal van Anton waren de dilemma’s waarvoor hij kwam te staan en de keuzes die hij heeft gemaakt. Ze weet dat genuanceerd en overtuigend over te brengen.

  Surinaams huwelijk_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x18 mm
  Aantal pagina's 191
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Anja Lissone
  Biografie

  Anja Lissone is geboren in Enschede (1955). Zij bezocht het gymnasium in Leiden en studeerde Bewegingswetenschappen aan de Vu in Amsterdam. Al tijdens haar studie gaf zij les in lichamelijke opvoeding. Later werkte ze als bewegingsagoog, deed wetenschappelijk onderzoek, was Stafmedewerker Stichting Sportservice, Noord-Brabant en consulent bij Mee Zuidoost Brabant. De afgelopen 20 jaren werkte zij op kaderniveau bij diverse zorginstellingen. Zij heeft een aantal wetenschappelijke publicaties en onderzoeksverslagen op haar naam staan, o.a. over sport voor verstandelijk gehandicapten.
  Surinaams huwelijk is haar schrijversdebuut. Anja is getrouwd en woont in Veldhoven.

  Verschijningsdatum 03-12-2017

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-008-3
  EAN nummer
  9789463650083
  Auteur
  Anja Lissone