Van waanzin naar Wijsheid

Van waanzin naar Wijsheid

Inspirerend levensverhaal van vrouw die na confrontatie met verleden van misbruik, mishandeling en pesten indrukwekkend herstel doormaakt

€ 22,50  Omschrijving

  In dit boek vertelt Iris van Zomeren haar indrukwekkende levensverhaal. Een verhaal over een zeer onveilige jeugd met misbruik en mishandeling binnen het gezin, traumatische ervaringen met een pedoseksueel en de verwoestende gevolgen van pesten op school. Ze was nergens veilig. Zij kon alleen overleven door zich op te splitsen in meerdere persoonlijkheden.

  Na twee extreem heftige ervaringen kwamen de wortels van haar trauma meer en meer bloot te liggen. Ze liet zich hierdoor niet afschrikken en ging de confrontatie aan met haar verleden. Door middel van zeer intensieve therapieën daalde ze samen met haar therapeuten af in de verschillende persoonlijkheden en ontdekte ze wat ze voor haar gedragen hadden, zodat een proces kon ontstaan van integratie en herstel.

  In dit samen met haar man Erik geschreven boek worden er gaandeweg het verhaal geregeld (spirituele) inzichten aangereikt, waarbij er ook veel aandacht is voor de mechanismes rond trauma en de verschillende therapeutische benaderingen die kunnen helpen bij het oplossen daarvan.

  Dit boek is een cadeau voor iedereen; het is zeer geschikt voor zowel cliënten als therapeuten. Daarnaast kan het heel behulpzaam zijn voor eenieder die trauma meemaakt in zichzelf of in de omgeving en die daar inzicht in wil krijgen. Het verhaal van Iris laat zien dat een succesvolle individuele traumagenezing mogelijk is.

  Drs. R. Sangkasaad Taal, psychotherapeut

  VanwaanzinnaarWijsheid_Inkijk.pdf

  Recensie:

  Iris van Zomeren heeft een prachtige en indrukwekkende autobiografie geschreven waarbij ze schrijft over haar incestervaringen en welke impact deze hebben gehad op haar leven. Bijzonder is ook de rol van haar grote liefde te noemen, die haar steeds opnieuw door dik en dun steunt. Iris zocht haar eigen weg naar heling en dat druiste soms in tegen wat door de reguliere zorg werd geadviseerd. Juist door de combinatie van verschillende vormen van hulpverlening en steeds opnieuw daarbij haar eigen innerlijk weten te volgen, lukt het Iris om de confrontatie met haar verleden aan te gaan en haar innerlijke deelpersoonlijkheden als gevolg van DIS (dissociatieve identiteitsstoornis), te integreren in haar bestaan. Een reis die je meeneemt en niet meer loslaat, gebiologeerd door de verweving van de beschreven therapeutische technieken en de uitwerking ervan op haar bestaan. Een aanrader voor cliënten en therapeuten en iedereen met interesse in de gevolgen en verwerking van seksueel misbruik.

  Leonie Linssen

  Recensie;

  Dit boek is niet enkel een getuigenis maar biedt een zeer uitgebreide inkijk in het therapeutisch proces van Iris. Na de diagnose van DIS (Dissociatieve identiteitsstoornis) komt ze terecht bij enkele therapeuten die haar zeer kundig bijstaan. Als psychotherapeut word ik geïnspireerd door de begeleiding van Judith Rothen en Drs. Rachpom Sangkasaad. Iris maakt en voelt een helder onderscheid tussen deelpersoonlijkheden die als aparte persoonlijkheden buiten haar leken te bestaan en persoonlijkheidsdelen die ze ervaart als deel van haar persoonlijkheid. De therapeutische aanpak is ook anders. In de eerste jaren wordt er ingezet op integratie van de verschillende deelpersoonlijkheden. Er is initieel nog geen mogelijkheid om vanuit een bewust ik contact te leggen met die afgesplitste stemmen. Niet alleen Iris stelt zich kwetsbaar op in dit verhaal maar ook haar therapeuten geven een inkijk in hun eigen worstelingen in het contact met de delen en de overdrachtsgevoelens van Iris.

  Er zijn te weinig woorden om mijn ontzag uit te drukken het proces van Iris.

  Marijke Leys


  Formaat 145x210x28
  Aantal pagina's 305
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Iris van Zomeren
  Biografie


  Verschijningsdatum 16-07-2021

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-354-1
  EAN nummer
  9789463653541
  Auteur
  Iris van Zomeren