Zin zien in zeven sprookjes
Afbeelding van Zin zien in zeven sprookjes
Afbeelding van Zin zien in zeven sprookjes

Zin zien in zeven sprookjes

Beeldend en rijk boek werpt helder nieuw licht op oude verhalen

€ 27,50  Omschrijving

  Wat een rijkdom aan beelden en mooi hoe jij deze beelden kunt lezen en duiden.
  Elisabeth Appenrodt, euritmiste in Den Haag.

  Deze diepste laag wordt pas zichtbaar als ‘alles klopt’. Je kunt die slechts benaderen door … steeds maar vragen te blijven stellen. Het mooiste van sprookjes is misschien ook wel dat: de kunst om weer te leren vragen. Als je dankzij het geduldige vragen plotseling iets op zijn plek ziet vallen, of plotseling een inzicht krijgt in iets veel groters, dan zie je zin. Dat voelt als een geschenk. (Hoofdstuk 4)

  Zeven jaar geleden begon Marianne Carolus met een sprookjesgroep. Zij behandelde daar een aantal bekende sprookjes en naarmate ze er meer en dieper studie van maakte, ontdekte ze universele boodschappen die in ieders leven toe te passen zijn. Ze bundelt haar kennis en ervaring op het gebied van de reïncarnatie- en regressietherapie en de antroposofie om een eigen uitleg aan zeven sprookjes te geven. Ze werpt daarmee een helder nieuw licht op oude verhalen en biedt mogelijkheden om deze wijsheid toe te passen op de hedendaagse tijd en het eigen leven van de lezers.

  Zinzieninzevensprookjes_Inkijk.pdf

  Recensie:

  De auteur (1949) die jarenlang als antroposofisch arts heeft gewerkt, gebruikt hier haar kennis en ervaring op het gebied van reïncarnatie- en regressietherapie en de antroposofie om uitleg en duiding te geven aan zeven sprookjes. Na de inleiding een overzicht van schrijvers die zich met sprookjes bezighielden, een hoofdstuk gewijd aan de verschillende bewustzijnslagen bij de mens (geest, ziel en lichaam) vervolgens een uitgebreide methodebeschrijving en daarna de zeven hoofstukken met de letterlijke tekst van het sprookje, vertaald uit de originele Grimm. Hans en Grietje, Repelsteeltje, De zes zwanen, Doornroosje zijn enkele van de bekende sprookjes die in vier stappen behandeld worden; eerst de letterlijke tekst dan de structuur en dynamiek herkennen, in stap drie wordt een scène of een karakter uitgekozen en voor jezelf verwerkt en tenslotte de interpretatie. In het laatste hoofdstuk plaatst de auteur de sprookjes in een historisch perspectief. Een veelomvattend werk waarin het belang van sprookjes als voeding voor de ziel overtuigend en toegankelijk wordt verwoord.

  NBD Biblion

  Formaat 145x210x32 mm
  Aantal pagina's 473
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Marianne Carolus
  Biografie

  Marianne Carolus (1949) studeerde medicijnen met als bijvak andragologie aan de R.U. Groningen. Zij heeft een partner en drie kinderen, en was jarenlang antroposofisch schoolarts op Vrije Scholen. Na de opleiding reïncarnatietherapie publiceerde zij over dit werk vanaf 1999 vele artikelen in het Duitse antroposofische tijdschrift Info3. Zij gaf workshops verspreid in Europa en zette in Duitsland de driejarige opleiding Evadio op. Ze leidde tot 2012 therapeuten op in Duitsland en Roemenië. Ze was één van de mede-oprichters van EARTh, de Europese Associatie van Reïncarnatie- en regressietherapeuten.

  Verschijningsdatum 02-12-2020

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-289-6
  EAN nummer
  9789463652896
  Auteur
  Marianne Carolus