Afdalen in de leegte
Afbeelding van Afdalen in de leegte
Afbeelding van Afdalen in de leegte

Afdalen in de leegte

Bijzondere debuutroman met stevige structuur in eigenzinnige stijl over vrouw die terugkijkt op haar verleden en de keuzes die ze heeft gemaakt

€ 22,50  Omschrijving

  Vandaag is het twintig juni, de datum van papa’s arrestatie en de sterfdag van drie zekerheden: vrijheid, veiligheid en vanzelfsprekendheid. Op die dag moest ik leren dat vrijheid geen vrijheid hoeft in te houden, dat veiligheid geen veiligheid hoeft te garanderen en dat een vanzelfsprekendheid geen vanzelfsprekendheid hoeft te zijn. Daarom is twintig juni mijn persoonlijke vierde mei en hij wordt elk jaar herdacht, ook vandaag...

  Na het herseninfarct van een jaar geleden zit Vera de Keyzer in de rolstoel voor het raam dat uitzicht biedt over de rivier in de stad K. Zij kan de handicap en de eenzaamheid die hier het gevolg van zijn maar moeilijk accepteren. Haar eenzaamheid tracht ze te ondervangen door de rivier tot haar vriend te benoemen, of, zoals Vera ook wel zegt: Mijn alter ego, mijn betere ik. Vera krijgt viermaal per dag hulp, soms heeft ze bezoek, ze puzzelt, kijkt films en leest de krant. Een paar dagen geleden stuitte zij op een interview met haar (jeugd)liefde Jair van Gelder, inmiddels een beroemd kunstschilder. Dit betekent dat hij zichzelf indertijd trouw is gebleven en de verantwoordelijkheid voor zijn leven heeft genomen. Deed zij dat ook? Ze twijfelt. Ze besluit het pad terug te lopen om het antwoord te krijgen. Dit is een hachelijke tocht want ze zal moeten afdalen in de leegte die achter haar ligt en die ze nooit in het gezicht wil kijken. Met haar vriend, haar betere ik, durft ze het uiteindelijk aan.

  De stevige constructie en de eigenzinnige stijl dragen deze debuutroman die één dag beslaat. De gebeurtenissen en belevenissen zijn deels waargebeurd, deels fictie.

  Afdalenindeleegte_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x24 mm
  Aantal pagina's 352
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Marianne van den Herik
  Biografie

  Marianne van den Herik is schrijver, dichter en performer. Met haar poëzie debuteerde zij in 2009 bij uitgeverij Kok met de bundel Onzichtbaar in beeld.
  'Onmodieus, in kloeke sonnetten, geeft een gerijpte persoonlijkheid haar visie op de verdrietelijkheden van het leven en een doorgedraaide maatschappij. Spannend!' Dit is een citaat uit de lovende Biblionrecensie van Els van Geene.
  Met de gedichten treedt zij regelmatig op, begeleid door muziek en zang. Ook verlucht zij kooruitvoeringen van Cappella Campen met haar voordrachten.
  Met haar kinderverhalen voor vier- en vijfjarigen is zij te zien en te horen als voorlezer op diverse kanalen en in het Emma Kinderziekenhuis.
  Aan haar tweede roman en aan de biografie in romanvorm over haar vader werkt zij gestaag door.

  Van den Herik is een associatief schrijver, wat betekent dat de ene zin de andere oproept. Deze manier van werken zet met enkele maanden een document op touw maar dan begint het schaven en schrappen. Het eindresultaat is doorleefd en doorkneed schrijfwerk.

  Verschijningsdatum 1-11-2019

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-177-6
  EAN nummer
  9789463651776
  Auteur
  Marianne van den Herik