Werkwijze


Na lezing overleggen we met u, wat we het beste met uw manuscript kunnen doen:

Is het geschikt voor uitgave?

Als wij vinden van niet, dan laten we u dat weten en vertellen ook waarom. Als het racistisch, rancuneus of beledigend is of als we er een onplezierig gevoel bij krijgen, geven we het sowieso niet uit.

Moet het herschreven worden en zo ja, op wat voor punten?

Dat overleggen we met u.

Zijn we het eens over de inhoud?

Dan maken we een contract en u krijgt van ons een factuur (zie bij Bijdrage)

Wat verwachten we van de verkoop.

Natuurlijk is dat koffiedikkijken, maar we zullen toch een poging doen, daar een inschatting van te maken, om u zo goed mogelijk vooraf te informeren.

BoekenwandHoe komt het er uit te zien?

Onze talentvolle vormgevers doen hun uiterste best, het boek er aantrekkelijk uit te laten zien. De auteurs hebben inspraak in het eindproduct, er is ruimte voor eigen inbreng en smaak.

Wat we vervolgens doen

Uw boek wordt gecorrigeerd, door professionele redacteuren. Dat doen wij zo, dat u kunt zien wat er is aangepast, waarna u zelf kunt aangeven of u het daar wel of niet mee eens bent. Daarbij zij natuurlijk aangetekend dat dichterlijke vrijheid zijn grenzen heeft!

Uw boek wordt vormgegeven en van een professioneel omslag voorzien, in overleg met u.

U krijgt twee keer een proef: 1 zwart wit van de eerste opmaak en 1 compleet gelijmd boek zodat u goed kunt beoordelen hoe het er uiteindelijk uit komt te zien.

U krijgt 10 auteursexemplaren.

We maken in overleg met u een marketingplan, schrijven een persbericht, maken promotiemateriaal en gaan dan de voor uw boek geschikte doelgroepen benaderen.


Uw boek wordt aangemeld bij het Centraal Boekhuis, bij groothandels als Managementboek en andere op specifieke doelgroepen gerichte distributeurs, bij internetboekhandels als BOL, AKO en Bruna. We geven boekhandels de gebruikelijke boekhandelskorting en meer, als ze veel voor onze boeken doen door er extra reclame voor te maken of een grotere hoeveelheid af te nemen. Tevens sturen we een exemplaar naar de Koninklijke Bibliotheek en de Nederlandse Bibliotheekdienst Biblion.

We bieden uw boek te koop aan via onze eigen webwinkel.

U krijgt 15 % royalty’s over de netto opbrengst van de verkoop en wij houden u halfjaarlijks op de hoogte van de verkoop van uw boek.