Manuscripten


Manuscripten

Manuscripten, we krijgen er nooit genoeg van! We nodigen u dan ook van harte uit, om uw werk naar ons toe te sturen voor een vrijblijvende beoordeling. U kunt uw manuscript mailen aan: jitskekingma@elikser.nl of sturen aan: Uitgeverij Elikser, Ossekop 4, 8911 LE Leeuwarden. U bent ook welkom om het langs te brengen, als u dat liever heeft. Graag dan van tevoren een telefoontje op: 058-2894857 of 06-48626286.

Wij werken persoonlijk, met respect voor uw werk. Uw werk wordt zorgvuldig gelezen en u krijgt vrijblijvend advies over kansen en mogelijkheden voor uw boek.

Wij doen het volgende:

  • Wij lezen uw manuscript. Als u ons uw manuscript toestuurt, zullen wij het lezen en van commentaar voorzien. We streven ernaar, dat binnen vier tot zes weken te doen, al moeten we eerlijk zeggen dat dat niet altijd lukt. Mail dan gerust, om te vragen hoe het ermee staat. Na lezing zijn er drie varianten: 1. We geven het uit na overleg met u. 2. Het is nog niet rijp voor publicatie; dan laten we u weten wat er naar onze mening aan verbeterd zou moeten/kunnen worden en zullen we het herschreven manuscript t.z.t. graag opnieuw beoordelen. 3. We wijzen het af,omdat we het niet geschikt vinden voor publicatie in het Elikser-fonds. U kunt rekenen op een eerlijk oordeel.
  • Productie van uw boek. Als we het eens zijn geworden over de inhoud, gaan we het over het uiterlijk van het boek hebben. Elikser schrijft in overleg met u een passende tekst voor achterop het boek en we maken een proef om te kijken of het geheel ons beider goedkeuring kan wegdragen.
  • Promotie. Als een boek gepubliceerd is, is dat het eind van soms een lange weg, maar het begin van een nieuwe. Het boek moet natuurlijk ook verkocht worden. Uitgeverij Elikser wendt haar contacten aan om te zorgen dat uw boek bij de juiste doelgroep onder de aandacht wordt gebracht en op dit gebied verwachten wij ook van u – indien mogelijk – de nodige inspanningen. Samen maken we een promotieplan. Elikser maakt promotiemateriaal.

Onzichtbare stoel