Alzheimer en afscheid
Afbeelding van Alzheimer en afscheid
Afbeelding van Alzheimer en afscheid

Alzheimer en afscheid

Indringend boek over Alzheimer, euthanasie en de vrije wil

€ 17,95  Omschrijving

  In Alzheimer en Afscheid beschrijft Frits van den Haspel hoe het leven van zijn vrouw Ineke en hem verandert, als zij de diagnose Alzheimer krijgt. Op zeker moment besluit zij gebruik te maken van haar euthanasieverklaring. Met dit besluit tot een voortijdig afscheid voorkomt ze het afglijden in de vergetelheid, iets dat zij niet wilde meemaken en dat ze haar familie wil besparen.
  Het proces van haar beslissing, de consequenties die dat heeft en de aandachtspunten die voor haar en haar omgeving van belang zijn, worden duidelijk beschreven.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's153
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurFrits van den Haspel
  Korte levensbeschrijving

  Frits van den Haspel werd in 1938 geboren in Den Haag. In 1954 sloot hij de studie machinebankwerker af aan de LTS, en later, in 1974 kwam daar nog een diploma Mavo bij. Hij werkte aanvankelijk bij verschillende metaalverwerkende bedrijven en bij een magazijn-inrichtingsbedrijf. Vanaf 1961 ging hij zich toeleggen op theatertechniek en heeft in diverse takken van deze branche zijn sporen verdiend. Hij vervulde daarnaast vele bestuursfuncties.
  Frits van den Haspel hield zich tijdens zijn theatertechnische jaren steeds bezig met schrijven over of voor de theatertechniek. Hij was o.a. medeoprichter van een tijdschrift voor theatertechniek, en schreef een aantal boeken over dat onderwerp.
  Alzheimer en afscheid heeft zijn privéleven tot onderwerp, het boek is een hommage aan zijn vrouw en haar leefwijze.

  Verschijningsdatum2013-07-11

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-549-7
  EAN nummer
  9789089545497
  Auteur
  Frits van den Haspel