Bebita’s tango
Afbeelding van Bebita’s tango
Afbeelding van Bebita’s tango

Bebita’s tango

Een spannend, informatief en meeslepend verhaal over een zoektocht naar het geluk

€ 22,50  Omschrijving

  Buenos Aires, jaren twintig. De stad verandert in een enorm tempo. Er komen duizenden immigranten uit Europa die nieuwe ideeën en ontwikkelingen meebrengen. Een snel veranderende maatschappij, een smeltpunt van culturen waarin kunst, politiek, cultuur en sport zich in hoog tempo ontwikkelen. Het is in dit tijdsgewricht dat de Argentijnse tango zowel in de muziek als in de dans tot volle wasdom komt. Het waren de hoogtijdagen in Argentinië. Heel veel gezinnen van het platteland kwamen in de grote stad hun geluk zoeken in de hoop op een luxueuzer leven. Dat was echter niet voor iedereen weggelegd. In deze context speelt zich het verhaal van Bebita af, die ook met haar familie vanaf het platteland naar de stad is getrokken.
  Bebita heeft moeite haar plek te vinden. Ze heeft ruzie thuis, ze voelt zich verloren en ongelukkig. Totdat ze samen met een aantal andere meisjes het leven, de liefde en de dans ontdekt: de tango. Daar blijkt ze echt talent voor te hebben. Maar ze weet zich tegelijkertijd ook voortdurend in de nesten te werken.
  Een spannend, informatief en meeslepend verhaal over een zoektocht naar het geluk.

  Bebitastango_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x23 mm
  Aantal pagina's 331
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Olga Jans-Renou
  Biografie

  Olga is geboren in 1942 en getogen in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, waar ze het Lyceum heeft gevolgd. Ze werkte daar eerst als secretaresse en daarna in de administratie van hotels. In 1974 ontmoette ze in Buenos Aires haar Nederlandse man en trouwde met hem. Na nog enkele jaren als ex-pat in verschillende Zuid-Amerikaanse landen te hebben vertoefd, is ze met haar man in Nederland gaan wonen. Eerst een aantal jaren in Rotterdam en later in Groningen. Daar vond ze eerst een baan in de thuiszorg en later is ze op het advocatenkantoor van haar man en zoon gaan werken. Haar liefde voor haar geboortestad is altijd gebleven en de inwoners, de ‘porteños’ en de gebeurtenissen in Argentinië zijn de inspiratiebron voor haar romans.

  Verschijningsdatum 08-10-2018

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-087-8
  EAN nummer
  9789463650878
  Auteur
  Olga Jans-Renou