Bevallen Natuurlijk
Afbeelding van Bevallen Natuurlijk
Afbeelding van Bevallen Natuurlijk

Bevallen Natuurlijk

Dit boek geeft een goed beeld van wat er de afgelopen 44 jaar allemaal is veranderd in de kraamzorg en wat er bij een bevalling komt kijken

€ 19,95  Omschrijving

  In dit boek vertelt Nelly Slits over haar eigen ervaringen in de kraamzorg en over hoe de zorg voor moeder en kind in de loop der jaren is veranderd. Was er vroeger alleen een verloskundige of dokter, die samen met een kraamverzorgster assisteerde bij de bevalling, tegenwoordig zijn er ook doula’s om de kraamvrouw te ondersteunen. Kraamhulp kun je aanvragen via internet en je kunt een keuze maken uit verschillende kraamzorgaanbieders. In dit boek komen allerlei verschillende aspecten van de kraamtijd aan de orde.

  Door dit boek krijg je niet alleen een goed beeld van wat er in de loop der tijd allemaal veranderd is, je leert ook wat er nodig is ter voorbereiding en wat er allemaal bij een bevalling komt kijken. Tevens biedt het boek ondersteuning om te kunnen beslissen hoe je je eigen wensen in deze zo belangrijke periode het beste gestalte kunt geven.


  Formaat145x210
  Aantal pagina's151
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurNelly Slits
  Korte levensbeschrijving

  Na veertien jaar op het bedrijf van haar ouders werkzaam te zijn geweest, besloot Nelly Slits om in 1968 een opleiding te gaan volgen in de Kraamzorg. Na het voltooien van deze opleiding werkte zij vijf jaar als kraamverzorgster bij een Kraamcentrum dat onderdeel was van het Wit-Gele Kruis in Eindhoven. Dat hield in dat ze assisteerde bij bevallingen in de thuissituatie en aansluitend de overige negen dagen van het kraambed de volledige zorg had voor moeder en kind en de overige gezinsleden. Ook wijkzorg, alleen ‘s morgens en ‘s middags kraamvrouwen en baby’s verzorgen, hoorde bij dit beroep. Vervolgens werkte ze een paar jaar als kraamverzorgende in een regionaal ziekenhuis op de afdeling Verloskunde en Obstetrie.

  In 1975 startte zij met de vijfjarige opleiding Sociale Academie in Den Bosch en was daarna werkzaam als maatschappelijk werkende in het ziekenhuis. De afdelingen Verloskunde en Kinderafdeling behoorde o.a. tot haar aandachtsgebieden. Zij bleef dit werk doen tot ze met de VUT ging.

  Verschijningsdatum2012-11-08

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-481-0
  EAN nummer
  9789089544810
  Auteur
  Nelly Slits