Bewustzijn, dementie en spiritualiteit
Afbeelding van Bewustzijn, dementie en spiritualiteit
Afbeelding van Bewustzijn, dementie en spiritualiteit

Bewustzijn, dementie en spiritualiteit

Heruitgave baanbrekend boek waarin dementie bekeken wordt vanuit de ziel, het zielsbewustzijn en de behoeften van de ziel

€ 19,50  Omschrijving

  In 2010 verscheen van Hans Siepel de eerste druk van Bewustzijn, dementie en spiritualiteit . Samen met zijn andere boek, Stemmen van de ziel, vergeten waarheid van dementie, vormt dit boek een tweeluik met een fundamenteel andere kijk op dementie. Beide boeken zijn een bron van inspiratie voor velen die met dementie te maken hebben, getuige de vele reacties die Hans Siepel hierover heeft ontvangen.

  Minder groot is het enthousiasme binnen de reguliere wetenschappelijk gefundeerde gezondheidszorg. En in de media wordt, als het over dementie gaat, voornamelijk het verhaal verteld van de totale aftakeling van het bewustzijn van de mens met dementie. Woorden als ‘ziel’ en ‘zielsbewustzijn’ worden zelden aan de gesprekstafels van praatprogramma’s of in populair-medische programma’s over dementie gehoord, laat staan besproken.

  De reden laat zich raden. De in beide boeken gepresenteerde andere visie op dementie stoelt op een andere kijk op het menselijk bewustzijn en verdraagt zich niet met de wetenschappelijke aanname over het wezen van ons bewustzijn. In het westers wetenschappelijk denken zijn de menselijke ziel en het zielsbewustzijn een niet-bestaande werkelijkheid. Met als pijnlijke opbrengst dat in de reguliere behandeling en begeleiding tekort wordt gedaan aan de zielsbehoeften van mensen met dementie.

  In dit boek, dat over ons menselijk bewustzijn gaat, wordt overtuigend aangetoond hoe beperkt de westerse wetenschappelijke kijk op ons bewustzijn is en hoe broos het fundament, met grote gevolgen voor mensen met dementie. Het is de hoogste tijd dat binnen de zorg voor mensen met dementie een fundamenteel debat opgestart wordt, met als kernvraag wat ons mens maakt. De vraag naar het wezen van het menselijke bewustzijn dient centraal te komen staan. Dit is in het grootste belang van mensen met dementie. Hans Siepel hoopt dat deze tweede druk, samen met Stemmen van de ziel, vergeten waarheid van dementie, een bijdrage kan leveren aan dat debat.Dit boek gaat vooral over het bewustzijn. Het pretendeert geen wetenschappelijke verhandeling te zijn. Het schetst hoe in de menselijke geschiedenis filosofen en andere wijzen over het menselijk bewustzijn nagedacht en geschreven hebben. Wat de schrijver met dit boek wil bereiken, is iedereen die mensen met dementie begeleidt en die tegen de grenzen van de materialistische bewustzijnsdominantie aanloopt, bemoedigen. Door ze vanuit de wijsheidsgeschiedenis te laten zien dat de materialistische verklaring van het menselijk bewustzijn tekortschiet. En dus de verklaring van wat dementie is, tekortschiet.

  Bewustzijn dementie en spiritualiteit_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x20 mm
  Aantal pagina's 220
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Hans Siepel
  Biografie

  Hans Siepel (1958) heeft politicologie gestudeerd en gewerkt in diverse communicatiefuncties. Sinds 2005 is hij schrijver, mediatrainer, docent adviseur, vooral op het gebied van overheidscommunicatie en crisiscommunicatie.

  Verschijningsdatum 17-05-2017

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-943-3
  EAN nummer
  9789089549433
  Auteur
  Hans Siepel