Cyrillisch blind | Ode aan Odessa
Afbeelding van Cyrillisch blind | Ode aan Odessa
Afbeelding van Cyrillisch blind | Ode aan Odessa

Cyrillisch blind | Ode aan Odessa

Gefascineerd door Oost-Europese schonen en door de Russische cultuur laat de schrijver zich verleiden om zijn vertrouwen en zijn geld aan niet-bestaande geliefden te schenken.

€ 14,50  Omschrijving

  Hartstochtelijk op zoek naar liefde laat Peter Pilzecker zich verleiden, door opwindende mailtjes van Oost-Europese schonen, tot gevoelens van verliefdheid. Hoewel vrienden hem waarschuwen niet in deze love-trap te treden gaat hij zover mee in de verleiding, dat hij niet alleen zijn vertrouwen maar ook zijn geld schenkt aan niet bestaande geliefden. Hij belandt in Kiev, in de Oekraïne, waar hem volgens de berichten een opwindende vrouw in een gele blouse zal opwachten, maar waar het ook los daarvan goed toeven is. In Odessa aan de Zwarte Zee verliest hij opnieuw zijn hart aan een Oekraïense schone. Zij is inderdaad een dame van vlees en bloed. Maar ook deze dame kost hem heel veel geld. Nu hij de situatie met wat meer afstand kan bekijken, vertelt hij zijn verhaal, om anderen te waarschuwen, niet in dezelfde verleidelijke valkuil te trappen.
  En tegelijkertijd wordt hij diep gefascineerd door de Russische cultuur en haar geschiedenis, door Poesjkin, door de schilderijen van Aivazovski.
  Hij beschrijft dat op meeslepende wijze.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's123
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurPeter Pilzecker
  Korte levensbeschrijving

  In het recente verleden heeft Peter Pilzecker (1958) gewerkt als psycholoog. Hij heeft mensen te woord gestaan alle soorten en maten psychologische problemen.
  Door een zware persoonlijke crisis, een gecompliceerde scheiding (met kinderen) - hij is ook één van de vele slachtoffers van de economische crisis - is hij zelf in zeer zwaar weer gekomen. Hij probeert nu weer vaste grond onder de voeten te krijgen.
  Hij zoekt de grenzen van zijn andere talenten: het schilderen en het schrijven.

  Verschijningsdatum2014-03-10

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-609-8
  EAN nummer
  9789089546098
  Auteur
  Peter Pilzecker