Dakota Hunter
Afbeelding van Dakota Hunter
Afbeelding van Dakota Hunter

Dakota Hunter

Spannende avonturen van Dakota Hunter Hans Wiesman, die de hele wereld af struint op zoek naar Dakota’s. Adembenemend verhaal met schitterende foto’s

€ 39,50  Omschrijving

  Een serie uiterst boeiende en avontuurlijke reisverhalen over twaalf expedities naar verre en onherbergzame oorden, op zoek naar de legendarische verloren DOUGLAS DC-3/DAKOTA. Waargebeurde reportages over fascinerende ontmoetingen, met hilarische en dramatische momenten, ondersteund met meer dan tweehonderd unieke kleurenfoto’s.

  Dakota Hunter Hans Wiesman beschrijft hierin zijn jacht over twintig jaren op dit vliegtuig: van Alaska tot voorbij de Andes, van de Yukon tot de Golf van Bengalen. Hij speurde in de Amazone jungle van Colombia en Venezuela, op Caraïbische eilanden en ging door naar Afrika en Madagaskar. Hij kwam hier niet alleen dat iconische vliegtuig en de piloten tegen, maar ook de militairen, de milities en ander gespuis dat ook van het vliegtuig gebruik maakt.
  In de verzengend hete en vergeten plekken van de Zuid-Amerikaanse oerwouden vond hij die bijna zeventig jaar oude Dakota: volledig operationeel vliegt ze daar nog, laag en traag, maar men ziet haar graag, want ze landt daar waar geen jet, truck of zelfs een boot kan komen. Maar dit vliegtuig komt niet voor iedereen in vrede. Verkleed als 'Vleermuis des Doods’ vliegt de Dakota ’s nachts over de Colombiaanse oerwouden, op jacht naar de FARC-guerrilla's; gevechtsmissies van een veteraan uit WO II, nu voorzien van infrarood camera’s en snelvuurkanon!
  Lees hoe de Dakota Hunter zijn vliegtuigonderdelen vindt van gecrashte drugsrunners en naar Europa probeert te krijgen. Daar transformeert hij de Dakota wingtips met een zakenvriend tot luxe design meubelen en kunstige interieurobjecten, Ook worden complete cockpits opgespoord en geborgen, bedoeld voor de luchtvaartmusea.

  Hans Wiesman groeide als jong kind op in Borneo. Hij vloog daar met zijn vader vaak in de Dakota, die als een levenslijn werd gezien naar een grotere verre wereld, die hij toen nog niet kende. Die aantrekkingskracht ging nooit meer over: Er ontstond een passionele drang om de Dakota op te gaan zoeken waar ze verdwaald was geraakt in de mist der legendes.
  Hij ging op jacht alsof hij er zijn jeugd in Borneo mee terug zou kunnen vinden. Onmogelijk, maar hij kwam dichtbij en genoot intens van de vluchten en ontmoetingen die hij had met dit icoon uit de oorlog en uit zijn jonge jaren.
  Ruim zestig jaar na zijn eerste vlucht met dit vliegtuig, van Trinidad naar Curaçao, zit de brandende passie voor het reizen en dat vliegtuig er nog steeds in. De Dakota en de jungle, daar klopt het wel voor hem.

  Zeer fascinerend en met veel humor geschreven avonturenboek...
  AD Haagsche Courant, Leo van der Velde

  Dakota’s waarmee de FARC drugs smokkelen en Dakota’s die de Colombiaanse luchtmacht gebruikt om diezelfde guerrilla’s te bestrijden; ze komen uitgebreid aan bod … … adembenemend spannend boek ...
  De Telegraaf, Charles Sanders


  Formaat297x210
  Aantal pagina's300
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurHans Wiesman
  Korte levensbeschrijving

  Geboren in Alkmaar op 17 sept 1946, was Hans voorbestemd om verre reizen te gaan maken, met een vader die als Shell-ingenieur in 1947 werd uitgezonden naar Curaçao en Trinidad.
  In 1950 verhuisde de familie voor zes jaren naar Borneo, waar Hans zeer enerverende jeugdjaren doorbracht tegen een decor van jungle en vele oorlogsrelikwieën. Transport was daar alleen mogelijk met de Douglas Dakota/ DC-3, die op hem een verpletterende indruk maakte, als ware het zijn levenslijn.
  Als bijna-tiener ging Hans naar Nederland om bij de Jezuïeten in Den Haag de middelbare school te volgen. Aansluitend studeerde hij economie aan de Erasmus universiteit. In 1976 kreeg hij een baan bij een internationale marketingfirma in de sportsponsoring en creatieve merkthema-ontwikkeling. Hiervoor moest hij veel reizen en dat bracht hem weer in contact met die Dakota, nu in verre vergeten oorden van Amerika. Zijn wil om deze kist te ontmoeten werd sterker, en na het afscheid van de corporation waar hij 24 jaar werkte, zette hij een eigen bedrijf op, dat van Dakota-onderdelen designmeubelen en -objecten ging maken. De jacht begon nu pas echt vormen aan te nemen, die hem naar de verste grenzen bracht van deze wereld, maar ook naar de souvenirs van zijn jeugd in Borneo.

  Verschijningsdatum2012-11-16

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-489-6
  EAN nummer
  9789089544896
  Auteur
  Hans Wiesman