De buitenaardse reis van Q en Quinta
Afbeelding van De buitenaardse reis van Q en Quinta
Afbeelding van De buitenaardse reis van Q en Quinta

De buitenaardse reis van Q en Quinta

Prachtig prentenboek over ruimtereis en ontmoetingen met buitenaardse wezens

€ 19,50  Omschrijving

  Quinta speelt in de tuin en krijgt opeens bezoek van een wonderlijk wezen in een soort luchtbel. Het heeft maar één oog en kijkt haar vriendelijk aan.
  ‘Ik ben Q,’ zegt het vreemde dier. ‘Ik ben mijn huis kwijt. Het is ergens in de kosmos, maar ik weet niet meer waar. Help je me zoeken?’
  Dat wil Quinta wel. Ze stapt in de bol en gaat met Q de ruimte in. Op elke planeet waar ze komen ontmoeten ze buitenaardse wezens. Die zien er heel verschillend uit. Ze maken veel nieuwe vrienden.
  Het wordt heel spannend als er een paar ruimtegriezels verschijnen. Hoe komen ze daar langs? Zullen ze ooit het huis van Q vinden? Dan doet Quinta een bijzondere ontdekking…

  Formaat 250x250x3 mm
  Aantal pagina's 42
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Marianna van Tuinen
  Biografie

  Marianna van Tuinen (1951) maakt sinds haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten ‘Minerva’ prentenboeken met collages van papier. Zij illustreerde o.a. het Friese kinderboekenweekgeschenk van 1995 (Gele Gijs & Lange Loeres) en de seizoenkijkplaten voor In De Maneschijn (1993). Bij een tentoonstelling van de Nederlandse Illustratoren Club in het Stedelijk Museum van Amsterdam won zij de 4e prijs van het publiek.
  Na een periode van tentoonstellingen met vrij werk is zij terug bij de kinderboeken: in 2010 werden ‘Hoe doet de haan?’ en ‘Wat doet de dolfijn?’ (uitgeverij Clavis) uitgebracht, alsmede de vioolmethode ‘Tovernoot’ (boekhandel Broekmans & Van Poppel) van de violiste Anneke Wittop Koning.
  In 2011 bracht Elikser haar boek Ando en de gouden bal uit, in 2012 De Regenboogdolfijn, in 2013 Hoger en hoger, en in 2014 De Vuurdiamant, ook vertaald in het Fries: De Fjoerdiamant.

  Verschijningsdatum 06-06-2015

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-760-6
  EAN nummer
  9789089547606
  Auteur
  Marianna van Tuinen