De feeks van Montpezat (e-boek)
Afbeelding van De feeks van Montpezat (e-boek)
Afbeelding van De feeks van Montpezat (e-boek)

De feeks van Montpezat (e-boek)

Spannend verhaal vol passie en verdriet over verbogen verhalen en familievetes

€ 8,50  Omschrijving

  Naast de liefde in Armands hart, groeide woede. Een woede die op bepaalde momenten zijn ziel beheerste, die hem in zijn macht nam. Dan zonderde hij zich af van iedereen en trok hij de bergen in naar de enorme kloof, de Canyon van Verdon. Daar schreeuwde hij zijn woede uit naar de wereld, alleen de wereld hoorde hem niet. Zijn stem werd meegenomen door de wind die door de Canyon waait.

  Armand moet leven met het feit dat zijn vader door een onbekende op gruwelijke wijze is vermoord. Hij hoort vaag iets over de achtergronden, maar krijgt er nooit helemaal vat op. Zijn oom Alex, eens zijn grote beschermer, heeft er ook mee te maken. Maar ook diens rol blijft onduidelijk. Hij vindt troost en steun in de armen van zijn grote liefde, Tamar. Een vrouw waar menigeen bang voor is, maar ze brengt Armand tot zijn ware zelf.

  In dit spannende verhaal, vol verwikkelingen, wordt langzamerhand duidelijk wat de hoofdpersonen beweegt en drijft. En hoe zij een speelbal dreigen te worden van de machtigen die in het verleden hun strijd gestreden hebben. Wim Beunderman toont zich in zijn debuutroman een getalenteerd verteller. Hij weet de aandacht moeiteloos vast te houden en zet een ingenieus verhaal vol passie en verdriet neer.

  Formaat
  Aantal pagina's251
  Levertijd0 werkdagen
  AuteurWim Beunderman
  Korte levensbeschrijving

  Zover ik mij kan herinneren, heb ik altijd al gevoeld dat wij allen met elkaar verbonden zijn. Daarvan werd ik mij bewust door mijn jeugd in Australië. Ik herinner mij nog hoe ik, als jongetje van zes altijd een stukje met drie Aboriginal meisjes opliep van de bushalte naar huis. Zij vroegen mij hoe ik het vond in mijn nieuwe leefomgeving en deelden van die heerlijke ‘finger bananas’ met mij. Eenmaal thuisgekomen, ging ik op mijn rug in het gras liggen en dromerig naar de wolken kijken die langzaam voorbij dreven.
  Achteraf bekeken, zie ik hoe alle stukjes in de puzzel passen. Terwijl wij in de westerse wereld in ons hoofd zitten en over alles nadenken, leven Aboriginals in de spirituele wereld van hun dromen. Hun scheppingsverhaal heet dan ook The Dreaming. Volgens hen zijn wij het, die niet in de realiteit leven. Het land, dat zij trouwens als hun moeder beschouwen, leent zich ook voor deze levensbeschouwing. Ik herinner mij dan ook hoe ik maar een klein eindje ‘the Outback’ in hoefde te gaan om die mysterieuze stilte te ervaren en te weten dat wij allen deel uit maken van het grote geheel.
  Dat was in de jaren zeventig. Nu, vele jaren later, ervaar ik deze verbinding nog steeds. En ook al lig ik niet zo vaak meer met mijn rug in het gras, droom ik nog volop. Die dromen vormen de bron voor mijn verhalen: webteksten en andere commerciële teksten, blogs, gedichten, korte verhalen en romans. En met die verhalen maak ik weer de verbinding met anderen.

  Verschijningsdatum2013-05-01

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-518-3
  EAN nummer
  9789089545183
  Auteur
  Wim Beunderman