De Grondleggers

De Grondleggers

Werk van grote historische waarde over de vorming van de Verenigde Staten van Amerika. De auteur heeft daarvoor de Pulitzer Prijs gekregen

€ 28,95  Omschrijving

  "De Grondleggers is een prachtig boek, een van de beste... over de Grondleggers, de Stichters, ooit geschreven. Ellis heeft zich gevestigd als de historicus bij uitstek van onze tijd daar waar het gaat over onze Grondleggers."
  -GORDON S. WOOD.
  THE NEW YORK REVIEW OF BOOKS

  "De Grondleggers" gaat over de eerste circa vijftig jaar van de Verenigde Staten van Amerika als zelfstandige natie. Aanvankelijk was er niets wat leek op een Staat. Geen nationale politiek laat staan internationaal beleid, geen fiscale eenheid, geen nationale munt. Er bestond geen landelijk rechtssysteem, of jurisprudentie. Er was geen eenduidige hoofdstad en de Grondwet bleek multi-interpretabel te zijn. Er waren beginnende grote raciale spanningen, er was onduidelijkheid over waar grenzen ophielden of nieuwe ontstonden, er was geen coherent economisch beleid, er waren dertien min of meer onafhankelijke staten zonder een bepaalde vorm van gemeenschappelijkheid. De keuze voor het isolationisme versus een rol op het internationale schouwtoneel was toen al gemaakt. Het uiteindelijke succes van de republiek bleek een dubbeltje op zijn kant, zelfs soms een geval van louter toeval. De vergelijking met het Europa van vijftig jaar geleden en de ontwikkelingen daarna dringen zich op.

  "Intens en onvergetelijk... (een) voortdurende prestatie."
  - THE BOSTON GLOBE-

  DeGrondleggers_Inkijk.pdf

  Formaat125 x 200 mm
  Aantal pagina's438 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  Auteur - VertalerJoseph J. Ellis - Jan Willem Heilijgers
  Korte levensbeschrijving

  Joseph J. Ellis is de auteur van verschillende boeken over de Amerikaanse geschiedenis, zoals Passionate Sage: The Character and Legacy of John Adams en American Sphinx: The Character of Thomas Jefferson, waarmee hij in 1997 de National Book Award won. Hij genoot zijn opleiding op het College of William and Mary en de Yale University. Hij woont in Amherst, Massachusetts, met zijn vrouw Ellen en hun drie zonen.

  Verschijningsdatum2008-02-01

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-008-9
  EAN nummer
  9789089540089
  Auteur
  Joseph J. Ellis
  Vertaler
  Jan Willem Heilijgers