De Haarlemse prog-rockband Taurus
Afbeelding van De Haarlemse prog-rockband Taurus
Afbeelding van De Haarlemse prog-rockband Taurus

De Haarlemse prog-rockband Taurus

Boeiende biografie over de avontuurlijke belevenissen van de band Taurus door de ogen van de drummer van de band

€ 24,95  Omschrijving

  Rond de jaren 1967/1968 werd ik voor het eerst geconfronteerd met drummers waarvan ik weleens had gehoord, maar die ik nooit had zien spelen. Keith Moon van The Who was een van de eersten. En toen jazzdrummer Buddy Rich zich in The Dean Martin Show meldde, werd ik van mijn stoel geblazen. Wat hij daar deed grensde aan het onmogelijke, dat moest wel trucage zijn, alleen was het dat niet. Ik zat nog steeds op school, mijn medeleerlingen waren inmiddels allemaal geslaagd, terwijl ik met de moed der wanhoop, tegen beter weten in, mijn diploma trachtte te halen. Na het zien van The Who in 1969 in het Amsterdams Concertgebouw, gooide ik dat voornemen meteen in de prullenbak: ik dacht alleen nog maar aan drummen.

  Dennis Plantenga kwam in diverse bandjes terecht en was helemaal gegrepen door het genre progrock, in de jaren zeventig underground genoemd. Toen hij een advertentie zag van gitarist Nico van Beek en bassist Joop Sodekamp die een band wilden oprichten om progressieve muziek te maken à la Yes en King Crimson, reageerde hij meteen. Hij werd aangenomen, maar omdat na een half jaar de plannen van de band werden gewijzigd, moest Dennis uitkijken naar een nieuwe uitdaging. Zo kwam hij terecht in het St. Lucia klooster in Bennebroek, waar de band Taurus werd opgericht, die daar een repetitieruimte kreeg. In deze muziekbiografie doet Dennis Plantenga op aansprekende en humoristische wijze verslag van de avontuurlijke belevenissen van de band. Het boek geeft een boeiend tijdsbeeld waarin de muziekstijlen van de jaren zeventig en beginjaren tachtig worden beschreven.
  Van Dennis Plantenga verschenen eerder de autobiografische boeken Zand in je ogen en De tandarts is mijn beste vriend. Dit boek is een mooie aanvulling op deze twee boeken.

  DeHaarlemseprog-rockbandTaurusINK.pdf

  Formaat 145x210x25 mm
  Aantal pagina's 272
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Dennis Plantenga
  Biografie

  Dennis Plantenga werd geboren in 1952 in Haarlem. Vanwege de scheiding van zijn ouders bracht hij noodgedwongen een deel van zijn jeugd door in Engeland, waarna hij eind jaren vijftig naar Nederland terugkeerde.
  Na een verblijf in een tweetal pleeggezinnen werd zijn interesse in muziek gewekt door jazzdrummer Buddy Rich en popdrummer Keith Moon.
  Begin jaren zeventig werd hij lid van verschillende bands en toerde hij door heel Nederland waar hij in het clubcircuit optrad in bands zoals Space Seven en Taurus.
  In 1982 verscheen zijn eerste boekje Woordenschatten, dat hij samen met producer Ger Loogman schreef, omlijst met schitterende cartoons van striptekenaar Gerrit de Jager.
  Dit stimuleerde Dennis om naast het maken van muziek, meerdere boeken te schrijven o.a. Zand in je ogen (2012). In 2017 is De tandarts is mijn beste vriend uitgekomen.

  Verschijningsdatum 27-10-2018

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-090-8
  EAN nummer
  9789463650908
  Auteur
  Dennis Plantenga