De komst van de Brinkels
Afbeelding van De komst van de Brinkels
Afbeelding van De komst van de Brinkels

De komst van de Brinkels

Spannend avontuur over wezentjes van een andere planeet, twee kinderen en een verstrooide professor

€ 17,95  Omschrijving

  Op een nacht, als Bart Wentinck niet kan slapen, staat hij in zijn pyjama voor het open raam naar duizenden twinkelende sterren te staren. Plotseling hoort hij een stem, die zegt: “Eindelijk hebben we dan contact. Het leek of uw planeet onbewoond was. Niemand scheen te luisteren.”

  Later, als hij weer in slaap valt, droomt hij van een bijzonder land vol kleine mensen, de Brinkels. En de volgende dag landt er een ruimteschip in hun tuin, met vier van die kleine wezentjes. Het is het begin van een spannend avontuur. Gelukkig komt er een nieuw meisje naast hem wonen, Meske, samen met haar vader, een verstrooide professor. Samen met haar leert hij die originele wezentjes steeds beter kennen. Juffrouw Wortelstok vindt het allemaal maar niks. Zij ziet er op toe dat alles ordelijk verloopt en probeert Bart en Meske te betrappen op spijbelen. Maar de Brinkels kunnen toveren en dat brengt iedereen totaal in verwarring.

  Formaat 145x210
  Aantal pagina's 217
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Ton Oosterhuis
  Korte levensbeschrijving

  Ton Oosterhuis, geboren te Enschede in 1925, studeerde geschiedenis en sociologie. Beide disciplines hielpen hem bij het schrijven over historische onderwerpen. Hij is vader van dochter Liesbeth en zoon Nick en grootvader van Marten en zijn drie kids Finn, Ravi en Dex. Jarenlang was hij werkzaam in de journalistiek en het marktonderzoek, daarnaast als bestuurder van VVL, LIRA en BUMA-Stemra. Hij is sinds zijn pensionering actief als auteur, o.a. onder zijn pseudoniemen Theo Arosius en Fred van Enske.

  Ton Oosterhuis is overleden in 2017

  Verschijningsdatum 2014-08-22

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-665-4
  EAN nummer
  9789089546654
  Auteur
  Ton Oosterhuis