De lokroep van de schaduw
Afbeelding van De lokroep van de schaduw
Afbeelding van De lokroep van de schaduw

De lokroep van de schaduw

Spannende, realistische roman over bende criminelen die banksysteem wil hacken

€ 22,50  Omschrijving

  Een criminele bende wil graag een graantje meepikken van het geld dat met cybercrime wordt verdiend. Ze hebben geen ervaring met hacken en verdiepen zich daarom eerst in de wereld van digitale aanvallen. Het lezen van artikelen en bekijken van video’s maakt ze al snel een illusie armer. Banken en bedrijven zijn steeds beter beveiligd en hebben veel geïnvesteerd in technologie om aanvallen te voorkomen. Hun inspanningen lijken tevergeefs tot ze op een project stuiten dat perspectief biedt. Ze beramen een plan, bereiden zich minutieus voor en gaan over tot actie. De cyberaanval duurt echter langer dan gepland en vereist geduld, een eigenschap waarover de bende niet in ruime mate beschikt. Als er onverwachts problemen opduiken, nemen de spanningen snel toe. Gaat het ze lukken om een grote slag te slaan?

  Een zorgvuldig geconstrueerde thriller over een actueel thema, geschreven door een deskundige op het gebied van cybersecurity.

  Delokroepvandeschaduw_Inkijk.pdf

  Formaat145x210 mm
  Aantal pagina's232
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Richard Verbrugge
  Biografie

  Al tijdens zijn studie aan de Vrije Universiteit begon Richard met het schrijven van verhalen. Zijn debuut Nederlands Pompeï verscheen in 2001 en werd gevolgd door Octagon. Na de geboorte van een drieling was er veel minder tijd om te schrijven, maar toch voltooide hij nog enkele boeken zoals Anaxia en Hotel Golden Morticum. Ruim vijftien jaar lang combineerde hij zijn liefde voor muziek met schrijven en schreef hij honderden album- en concertrecensies voor muziek websites. Naast muziek houdt hij van films, filosofie, voetbal en reizen. Zijn werk op een security afdeling van een bank inspireerde hem om een thriller over cybercrime te schrijven. Jarenlange ervaring op het gebied van security awareness, phishing simulaties en cyberaanval simulaties, kwamen uitstekend van pas. Sinds enkele jaren spreekt Richard ook op security conferenties zoals ISF en ISACA en geeft hij presentaties aan klanten met als doel om het risicobewustzijn en de weerbaarheid te verhogen. De lokroep van de schaduw is zijn eerste thriller over cybercrime.

  Verschijningsdatum 23-03-2023

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-516-3
  EAN nummer
  9789463655163
  Auteur
  Richard Verbrugge