De Mens en het Al
Afbeelding van De Mens en het Al
Afbeelding van De Mens en het Al

De Mens en het Al

Overzicht van de ontwikkelingsgeschiedenis van de mens in breder perspectief

€ 17,95  Omschrijving

  In de tegenwoordige tijd, met alle technische mogelijkheden en het verzenden van beelden vanuit de hele wereld, hebben wij een volledig en actueel beeld van de huidige aarde en hetgeen zich overal afspeelt.
  Tegenwoordig zijn er, als we terugkijken, wetenschappelijke onderzoeken mogelijk, waardoor we veel beter inzicht kunnen krijgen in de Oudheid en de mens. Ook zijn er theosofische en antroposofische inzichten bekend over het ontstaan van het Al, het leven, de aarde, et cetera die gemakkelijk tot de mensen kunnen komen.
  Niettemin zijn veel kennis over oude beschavingen en spirituele opvattingen in deze tijd nog niet algemeen aanvaard. Met dit boek hoopt Leo Köhlenberg aan deze kennis bij te dragen door deze ontwikkelingen en standpunten allemaal op een rijtje te zetten.
  Hij doet dat vanuit de overtuiging dat hij er eerder was en er opnieuw zal zijn.

  De Mens en het Al_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x14 mm
  Aantal pagina's 142
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Leo Köhlenberg
  Biografie

  Leo Köhlenberg is in 1936 geboren in Wassenaar. Zijn muzikale start begon met een opleiding in piano, en hij werd op zijn elfde al gevraagd als organist. Later studeerde hij orgel op het Conservatorium in Utrecht. Leo Köhlenberg is ook altijd componist geweest. De vondst van de Nag Hammadi-geschriften in Egypte was belangrijk voor hem, op basis waarvan hij het Evangelium Veritatis schreef, dat in 2010 uitgevoerd is in Maastricht. Dat gaf hem ook de stimulans tot het schrijven van het boek Gnosis als wereldreligie, Leven en werk van Gilles Quispel, hoogleraar in Utrecht (2013). Bij de herdenking van de 100-jarige geboortedag van professor Quispel componeerde hij Musica Hermetica, voor alt, fluit, piano en cello.
  Hoewel muziekinvulling belangrijk voor hem was, raakte hij ook betrokken bij de restauratie en het gebruik van oude instrumenten, met name clavecymbels.
  Leo Köhlenberg werkte jarenlang bij het ministerie van Justitie. Hij was o.a. adviseur van de minister. Sinds zijn pensionering op zijn 56ste besteedt hij zijn tijd aan componeren, in samenwerking met Intrada Muziekuitgave te Heerenveen. Verder heeft hij contact met de beroemde klavecinist en organist Gustav Leonhardt in Amsterdam, die clavecymbel leerlingen naar hem toestuurt. Köhlenberg is ook bouwer van deze oude instrumenten.
  Zijn nieuwe boek De Mens en het Al begint met de ‘Mens ontstaan uit de eeuwigheid’.

  Verschijningsdatum 29-06-2017

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-966-2
  EAN nummer
  9789089549662
  Auteur
  Leo Köhlenberg