De mentaliteit van Jezus en co
Afbeelding van De mentaliteit van Jezus en co
Afbeelding van De mentaliteit van Jezus en co

De mentaliteit van Jezus en co

Gerard Knol breekt het gesloten karakter van de christelijke identiteit open. Het zwaartepunt van ‘de absolute waarheid’ dat tot nu toe in de goddelijke orde lag, verschuift daardoor naar onze mentale verhouding tot onszelf, elkaar, onze wereld en God

€ 16,50  Omschrijving

  De wortels van onze westerse wereld liggen in de christelijke traditie. Maar hoe christelijk zijn we eigenlijk nog? Geloven is niet meer vanzelfsprekend in de huidige wereld. Niet God, maar wijzelf zijn de architecten van onze omgeving en ons bestaan.

  Willen we onszelf christenen blijven noemen, dan zijn twee punten van groot belang: a) we moeten onze mentale band met Jezus herijken en verder ontwikkelen, en b) het christelijk geloof moet weer een geestkrachtige bron worden.

  In De mentaliteit van Jezus & co breekt Gerard Knol het gesloten karakter van de christelijke identiteit open. Het zwaartepunt van ‘de absolute waarheid’, dat tot nu toe in de goddelijke orde lag, verschuift daardoor naar onze mentale verhouding tot onszelf, elkaar, onze wereld en God.

  Dit vergt een grote aanpassing van ons denken en ons geloven in een wereld die voortdurend en ingrijpend verandert. Het dwingt ons tot herlezing en herinterpretatie van de Bijbel. Het dwingt ons ook tot de erkenning van het belang van geestkrachtige bronnen die niet tot de christelijke traditie behoren. Dit boek daagt mensen uit om hun mentale houding ten opzichte van God, de wereld, elkaar en zichzelf onder ogen te zien.

  In 2009 verscheen van Gerard Knol De realiteit van [G?D].

  Formaat145x210
  Aantal pagina's130
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurGerard Knol
  Korte levensbeschrijving

  Gerard Knol (geb. 1958) is predikant in de Protestantse Kerk in Nederland. Hij houdt zich bezig met het peilen van de tendensen in de huidige cultuur met behulp van de filosofie. Dit werk levert een vruchtbare bodem voor de verkondiging van het evangelie in deze tijd. Hij werkt aan een aantal projecten die te zijner tijd ook weer zullen uitmonden in publicaties, zoals een eigentijds evangelie, een tweetal beeldverhalen die de kern van het evangelie vertellen, de betekenis van mythen en de betekenis van rituelen. Centraal in zijn werk staat de zoektocht naar een Godsbesef dat onze levensinstelling fundamenteel verandert.

  Verschijningsdatum2012-09-22

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-471-1
  EAN nummer
  9789089544711
  Auteur
  Gerard Knol