De pony van Sinterklaas
Afbeelding van De pony van Sinterklaas
Afbeelding van De pony van Sinterklaas

De pony van Sinterklaas

Emma wordt wereldberoemd door hondsbrutale pony die door het dak stort, vlak voor de intocht van Sinterklaas

€ 16,50  Omschrijving

  Opvallen is niet voor iedereen leuk. Emma Fontein (10) heeft zo haar redenen om er een hekel aan te hebben. Maar alles wordt anders als er vlak voor de intocht van Sinterklaas bij haar thuis een pony door het dak heen stort. Samen met dit hondsbrutale beest, naar eigen zeggen de koning der dieren, beleeft ze een avontuur waardoor ze met veel plezier wereldberoemd wordt.

  Van Frans van Duijn verscheen eerder Een dansje bij de hoekvlag, Droomdoelpunt, De toverstick, Het Sprintkanon, Isa, wereldspits en Tinka’s mooiste smash.

  Formaat

  145x210 mm

  Aantal pagina's 105
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur

  Frans van Duijn

  Biografie

  Frans van Duijn is in 1963 geboren in Noordwijk aan Zee. Tegenwoordig woont hij in Haarlem. Al tijdens zijn jeugd droomde hij van het schrijverschap. Op de middelbare school, op de universiteit – geschiedenis in Leiden – en ook tijdens zijn werk als journalist besteedde hij veel tijd aan het schrijven van korte verhalen. Ze werden gepubliceerd in het literaire tijdschrift Maatstaf en het humoristische magazine van Margreet Dolman, Mens & Gevoelens.
  In 2002 debuteerde hij met Perzikman als schrijver van politieromans bij uitgeverij Ellessy Crime in Arnhem. Hiermee kwam hoofdinspecteur Nagel tot leven, de held die ook moorden oplost in Engel (2003) en Maniak (2005). Voor zijn drie detectives ontving hij een ster in de VN-thrillergids en op Crimezone scoorde hij er zelfs drie. In 2006 werd Maniak (in totaal 5 drukken) opgenomen in een omnibus van The Reader’s Digest serie Het Beste Boek. (oplage 30.000 exemplaren).
  Als sportjournalist werkte hij onder meer bij het Haarlems Dagblad, weekblad Sportvisie en het voetbaltijdschrift Johan. Hier deed hij inspiratie op voor het voetbaljeugdboek Een dansje bij de hoekvlag (2004, Bellevue, 12+) en Droomdoelpunt (2006, Ellessy Jeugd, 8+), een kinderboek dat wederom voetbal als onderwerp heeft.
  In 2009 kwam hij echt op stoom als het om het schrijven van sportboeken voor de jeugd gaat. Toen verscheen bij uitgeverij Van Goor in Houten De toverstick (9+), een hockeysprookje dat binnen vijf maanden een tweede druk beleefde.
  In 2010 verscheen bij dezelfde uitgever Het Sprintkanon (11+), een jeugdboek over atletiek en een verstandelijk beperkt meisje. Voor dit boek putte hij rijkelijk uit zijn werk in een gezinsvervangend tehuis in Heemstede, waar hij van 2004 tot 2010 parttime begeleider was. Daarna verscheen in 2011 bij Van Goor Isa, wereldspits (9+), een boek over meisjesvoetbal waarin de heldin geen voetbalprof wordt maar banketbakker.
  Tussen de bedrijven door maakte hij tevens vanaf 2008 tot heden negen boekbewerkingen voor uitgeverij Eenvoudig Communiceren in Amsterdam. Hij ‘hertaalde’ onder andere werk van Herman Melville, Ronald Giphart en Simone van der Vlugt.
  In 2011 en 2012 was Frans van Duijn naast zijn werk als freelance journalist en schrijver werkzaam in een Haarlems verpleeghuis op een afdeling geriatrie. De hier opgedane ervaringen wil hij ooit nog eens verwerken in een ‘zorgthriller’.

  Verschijningsdatum

  23-10-2014

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-699-9
  EAN nummer
  9789089546999
  Auteur
  Frans van Duijn