De positivo’s
Afbeelding van De positivo’s
Afbeelding van De positivo’s

De positivo’s

Eigenzinnige en kolderieke cartoons

€ 19,50  Omschrijving

  DE POSITIVO'S is een bundel cartoons over eigenzinnige mensen die met hun kolderieke gezwets overal een mening over hebben. Deze curieuze figuren zijn in de loop der jaren ontstaan in de stamkroeg van Dennis Plantenga, waar op identieke wijze mensen op de hak werden genomen die het allemaal beter wisten. Er werd veel gelachen aan de bar, veel van die humor vond uiteindelijk zijn weg op verschillende media: de radio, televisie en nu in boekvorm. De Positivo's gaan schijnbaar negatief het leven in, maar vanwege hun onzinnige, maar gevatte levensbeschouwingen, is het tegengestelde juist het geval.

  Depositivos_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x20 mm
  Aantal pagina's 207
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Dennis Plantenga
  Biografie

  Dennis Plantenga werd geboren in 1952 in Haarlem. Vanwege de scheiding van zijn ouders bracht hij noodgedwongen een deel van zijn jeugd door in Engeland, waarna hij eind jaren vijftig naar Nederland terugkeerde.
  Na een verblijf in een tweetal pleeggezinnen werd zijn interesse in muziek gewekt door jazzdrummer Buddy Rich en popdrummer Keith Moon.
  Begin jaren zeventig werd hij lid van verschillende bands en toerde hij door heel Nederland waar hij in het clubcircuit optrad in bands zoals Space Seven en Taurus.
  In 1982 verscheen zijn eerste boekje Woordenschatten, dat hij samen met producer Ger Loogman schreef, omlijst met schitterende cartoons van striptekenaar Gerrit de Jager.
  Dit stimuleerde Dennis om naast het maken van muziek, meerdere boeken te schrijven o.a. Zand in je ogen (2012). In 2017 is De tandarts is mijn beste vriend uitgekomen en in 2018 De Haarlemse prog-rockband Taurus.

  Verschijningsdatum 11-03-2019

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-124-0
  EAN nummer
  9789463651240
  Auteur
  Dennis Plantenga