De Schreeuw van Ambon
Afbeelding van De Schreeuw van Ambon
Afbeelding van De Schreeuw van Ambon

De Schreeuw van Ambon

Verhaal met verrassende wendingen, dat opnieuw aandacht vraagt voor de echte historie van Molukkers in Nederland

€ 22,50  Omschrijving

  Nederland is in de jaren ’70 in de ban van gewapende gijzelingen en treinkapingen door Molukkers bij Wijster en in Amsterdam. Zij strijden voor een vrije republiek RMS. Op Ambon wordt echter gewerkt aan een ultrageheim plan om de RMS te realiseren. Daar wordt de jonge Molukse vrouw Naomi Rinsampessy tegen haar wil als lokvogel ingelijfd door het Indonesische regime. Men wil met haar hulp Nederland in stilte de hand reiken om de RMS (het doel van de gijzelingen) op Ambon mogelijk te maken. Maar daarvoor moet wél honderd miljoen dollar worden betaald. Is het een corrupte truc? Van wie? Doordat de Nederlandse regering het aanbod woedend afwijst en doodzwijgt, loopt de situatie uit de hand. Als in 2016, bijna veertig jaar later, door Zuid-Molukker Harko Latumena onderzoek wordt gedaan naar deze gebeurtenissen, wordt de lezer meegezogen in het complot van toen. Tijdens de spannende zoektocht naar levende getuigen in Indonesië komen werkelijkheid en fictie samen in een intrigerend plot. Deze politieke thriller geeft helder inzicht in ‘De Molukse Kwestie’ en verklaart de blijvende emoties.

  “Een spitsvondig, fictief en op feiten gebaseerd goed gedocumenteerd verhaal met verrassende wendingen, dat opnieuw dringend aandacht vraagt voor de echte historie van Molukkers in Nederland. Ademloos!”
  Kees Jan Dellebeke, werkzaam bij de BVD tijdens de Molukse acties van de jaren ’70


  Hein Bloemink (1961) is uitgever en redacteur van een krant in Haren. Dit is zijn tweede roman. Het gaat om een vlijmscherpe historische thriller. De spannende fictie omtrent een plan om de Molukse kwestie netjes op te lossen ligt naadloos in een frame van onweerlegbare historische feiten. Niet alleen een mooi staaltje van betrouwbare geschiedschrijving, maar ook een soms bloedstollende thriller rond gebeurtenissen die alle onwaarschijnlijkheid ontberen, valt de lezer ten deel.
  Zo leveren nog steeds slepende naweeën van een beroerde koloniale oorlog een indringende roman op.

  leeskost.nl


  DeSchreeuwvanAmbon_Inkijk.pdf  Voor de trailer, klik hier:

  https://youtu.be/DIhXO1l6sV4


  Formaat 145x210x24 mm
  Aantal pagina's 347
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Hein Bloemink
  Biografie

  Hein Bloemink (1961) is sinds 1995 uitgever/redacteur van een krant in Haren (www.harendekrant.nl). Hij verbindt graag fictie met non-fictie. Hein Bloemink doet al zijn hele leven mee aan verhalenwedstrijden en zag zijn verhalen in bundels verschijnen. Het schrijven van een roman was een droom, die nu werkelijkheid is geworden. Hein Bloemink is naast uitgever sinds 2006 ook freelance communicatiemedewerker in de ouderenzorg. Hij verzorgt ook presentaties en dagvoorzitterschappen. Hij is geboren en getogen in Haren, waar hij nog steeds woont.
  Van Hein Bloemink verscheen eerder Verborgen erfenis van klooster Yesse (2017)

  Verschijningsdatum 04-04-2019

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-136-3
  EAN nummer
  9789463651363
  Auteur
  Hein Bloemink