De Senators
Afbeelding van De Senators
Afbeelding van De Senators

De Senators

Biografie over de verweven levens van een Joods echtpaar, over de lotsverbondenheid die ze voelen met anderen die onrechtvaardigheden ondergaan, met kwetsbaren, met elkaar

€ 24,50  Omschrijving

  Het mensbeeld van Fred en Nanny Senator uit Eefde is sterk bepaald door de Tweede Wereldoorlog. Dat is niet vreemd. In hun vroegste jeugd moesten ze onderduiken – los van elkaar. Ze beleefden de oorlogsjaren beiden heel anders.

  Dit boek gaat over hun verweven levens.

  Over de lotsverbondenheid die ze voelen met anderen die onrechtvaardigheden ondergaan, met kwetsbaren, met elkaar.

  De verhalen drijven voor het grootste deel op het geheugen van Fred, maar gaan over hem én Nanny. Over de oorlog, vingerafdrukken, kinderen, Red Bull, de Joodse identiteit, suikerspinnen, zeep, stoomlocomotieven, de jeugd van tegenwoordig … ja, waarover eigenlijk niet?

  ‘Als u denkt dat dit boek eindig is,’ aldus Fred Senator, ‘dan hebt u het mis. Als alle verhalen erin waren opgenomen, dan was het boek niet te tillen geweest. Ik heb de Thora een paar keer mogen dragen, dat kan ik nog net. Een enorme eer.’

  DeSenators_inkijk.pdf

  Formaat 165x250
  Aantal pagina's 122
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Eke Mannink
  Biografie

  Eke Mannink is schrijver, dichter, columnist, moeder, hondenliefhebber, danser en nog zo het een en ander. Inmiddels verschenen vijf dichtbundels van haar, onder meer vondeling (2015) bij uitgeverij Liverse en Min (2016) bij Vlinderwerk. In 2018 verscheen haar eerste roman Zo stroom ik van je over.

  Verschijningsdatum 14-04-2019

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-135-6
  EAN nummer
  9789463651356
  Auteur
  Eke Mannink