De vogelkooi
Afbeelding van De vogelkooi
Afbeelding van De vogelkooi

De vogelkooi

Fascinerende roman over hectische periode in ontwakend Albanië

€ 18,95  Omschrijving

  Over een moeder en haar zoon in ontwakend Albanië

  De roman speelt in het Albanië aan het eind van de vorige eeuw. De Vogelkooi werpt een licht op een volk met angsten, passies, oude gebruiken en warme medemenselijkheid. Deze roman brengt een gesloten land als Albanië op aansprekende wijze dichterbij met een verhaal over gewone mensen in omstandigheden waar een West-Europeaan zich vaak niets bij voor kan stellen. Mensen ontwikkelen zich van kind tot ouder, van slachtoffer tot dader en van gastheer tot vluchteling. En omgekeerd.
  Een verhaal over een moeder en een zoon in een hectische periode in Albanië na de val van het communisme in 1991. Een land dat zijn identiteit terugzoekt met vallen en opstaan. Van deze bijna vijftig jaar oude vogelkooi gaat het deurtje naar de vrijheid knarsend open.
  In een tijd waarin de hele wereld tegen dezelfde vijand vecht, terwijl de wereld tegelijk meer verdeeld lijkt dan ooit en in het jaar waarin de Europese Commissie heeft besloten dat de onderhandelingen met Albanië over hun toetreding tot de EU kan starten is het belangrijk om de bewoners van deze kandidaat-lidstaat te leren kennen. Dit boek levert daar een bijdrage aan.
  De schrijver was betrokken bij de wederopbouw en ontwikkeling van het land en maakte van dichtbij mee hoe het met vallen en opstaan op zoek was naar een nieuwe identiteit.

  Devogelkooi_Inkijk.pdf


  Formaat 145x210x18 mm
  Aantal pagina186
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Johan P. Buwalda
  Biografie

  Johan P. Buwalda, architect bij een groot ingenieursbureau, kiest na twaalf jaar voor een eigen koers, met als werkgebied de ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en het Midden Oosten. Vanuit zijn betrokkenheid bij de lokale bevolking zet hij zich in voor de verbetering van de woon- en levensomstandigheden in door oorlog of natuurrampen geteisterde gebieden, veelal in opdracht van het ontwikkelingsprogramma van de verenigde naties UNDP. Door de oorlog in de Balkan eveneens in Albanië en Noord-Macedonië.

  Verschijningsdatum 25-02-2021
  Recensies

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-314-5
  EAN nummer
  9789463653145
  Auteur
  Johan P. Buwalda