De Witte Generaal
Afbeelding van De Witte Generaal
Afbeelding van De Witte Generaal

De Witte Generaal

Een verrassende, breed opgezette en onderhoudende misdaadroman over de verdwijning van een misdaadverslaggever en een mysterieus project

€ 22,50  Omschrijving

  De Utrechtse rechercheurs Gerard van Dongen en Frank van der Linden onderzoeken de verdwijning respectievelijk moord op de bekende misdaadverslaggever Maarten Koopman. Het wordt al snel duidelijk dat zijn naaste medewerker, Corneel van Zoomeren, onvindbaar is. Corneel was afgereisd naar Qatar om de betrokkenheid van criminele organisaties in het prestigieuze Seaflower Invest Project te onderzoeken. Christine van der Zande, weduwe van een Nederlandse onroerendgoedmagnaat, is één van de initiatiefnemers van dit project. Maarten had de middag voor zijn verdwijning een interview met haar in haar landhuis op Landgoed Bosdael te Doorn.
  Het onderzoek richt zich in eerste instantie op de bewoners van Landgoed Bosdael, maar uit niets blijkt dat Christine iets met de moord te maken heeft. In een bericht dat Corneel inspreekt op de voicemail van Maarten Koopman verwijst hij naar ‘De Witte Generaal’ en er zou een link bestaan met Christine van der Zande.
  Corneel van Zoomeren wordt zwaar gewond gevonden ten oosten van de stad Utrecht en in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Dan wordt Gerard bij de commissaris geroepen. Hij krijgt te horen dat er een jongetje van acht, Ricky van Dam, een tijdje vermist is geweest en inmiddels ernstig getraumatiseerd is teruggevonden. Het blijkt dat Ricky getuige is geweest van de marteling die Corneel van Zoomeren heeft moeten doorstaan. Intussen stapelen de raadsels rond De Witte Generaal zich op en blijken diverse mensen heel anders te zijn dan ze zich voordoen.

  Een verrassende, breed opgezette en onderhoudende misdaadroman.

  Formaat

  145x210 mm

  Aantal pagina's

  484

  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur

  Ronald van der Pol

  Biografie

  Ronald is op 18 maart 1962 geboren in Driebergen en opgegroeid in een katholiek gezin met vier kinderen. Zijn vader was eigenaar van een aardewerkfabriek. Zijn carrière begon in 1985 bij de toenmalige Verenigde Spaarbank, gevolgd door verzekeraar Levob. Na een HBO opleiding Bedrijfskunde vervolgde hij zijn carrière in 1998 bij de ING Bank waar hij tot 2008 werkzaam was. Hij werkt nu inmiddels ruim 6 jaar bij Volkswagen Pon Financial Services als directeur sales wholesale.
  Al lange tijd koesterde hij de wens om zelf te gaan schrijven en in 2008 heeft hij dat omgezet in daden. Het eerste boek, de thriller Het Groene Huis, werd in 2010 in een beperkte oplage uitgebracht maar smaakte wel naar meer. Het tweede boek kwam eind 2012 in eigen beheer uit. Het betreft een jeugdboek met de titel "Eric en het land van duizend wensen" en handelt over een 9-jarig jongetje dat strijdt tegen kanker. Dit boek heeft als basis gediend voor de rockopera "1000Wishes" van de Haagse rockband PBII en werd viermaal opgevoerd in het theater met het Hofstad Jeugd Orkest en o.a. acteur Frits Lambrechts. De opbrengsten van het boek kwamen ten bate van KiKa (stichting kinderen kankervrij). Begin 2014 werd Ronald met laatstgenoemde boek genomineerd voor Z-O-U-T Schrijver van het jaar 2013, een initiatief van de regionale bibliotheken in Zuid-Oost Utrecht.

  Ronald is getrouwd met Ans en woont in Wijk bij Duurstede.

  www.ronald-van-der-pol.nl

  Verschijningsdatum

  02-11-2014

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-697-5
  EAN nummer
  9789089546975
  Auteur
  Ronald van der Pol