De zevende toon
Afbeelding van De zevende toon
Afbeelding van De zevende toon

De zevende toon

In deze meeslepende en aangrijpende roman toont Johan Frye de transformatie van een criminele geest onder invloed van de louterende werking van kunst

€ 27,50  Omschrijving

  Dramatische omstandigheden en gemaakte keuzes van vele jaren geleden beheersen de hoofdpersonen van dit boek. Het schetst de absurditeit in het menselijk bestaan waar soms je vijand later je redder kan zijn.

  In deze meeslepende en aangrijpende roman toont Johan Frye de transformatie van een criminele geest onder invloed van de louterende werking van kunst. De ziekelijke hebzucht en het verraderlijke misdadige gedrag van Freek Verburg worden geleidelijk aan overstemd door hamerende gewetensvragen en het groeiend besef dat hij zijn kansen op verdere spirituele groei heeft verspeeld.

  De tweede hoofdpersoon, Danny Goldstein, is zijn leven niet zeker en wordt gedwongen onder een valse identiteit een opgejaagd leven te leiden. Hij raakt in paniek als hij vanuit een portiek een zwarte Mercedes langzaam voorbij ziet rijden. Het oplossen van een goed verborgen geheim loopt als een rode draad door het boek.

  Het zorgvuldig opgebouwde verhaal is niet alleen een tot nadenken stemmende leeservaring, maar brengt ook bijzondere inzichten naar voren. Het origineelste daarvan is een verhelderende en veelomvattende theorie over de verbinding tussen beeldende kunst en muziek.

  Laat je meevoeren met de verrassende wendingen in wisselende scenario’s, waaronder het beroemde Kirkpinar-worsteltoernooi in Turkije en archeologie in Forte dei Marmi in Italië. Het boek levert veel spannende momenten, waarbij drie verhaallijnen vrijwel gelijktijdig op spectaculaire wijze tot oplossing worden gebracht en de lezer tot het einde toe weten te boeien.


  Al vrij snel na verschijning kwam deze prachtige recensie binnen: https://www.hebban.nl/recensie/jan-stoel-over-de-zevende-toon?share=1

  Dezevendetoon_Inkijk.pdf

  Formaat 165x250x22 mm
  Aantal pagina's 328
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Johan Frye
  Biografie

  De belangstelling van Johan Frye (1939-2020) voor literatuur werd tijdens zijn hbs A-opleiding sterk gestimuleerd. Na diverse vervolgstudies doorliep hij een internationale carrière bij een grote multinational, met een langdurig verblijf in Parijs. Zijn belangrijkste hobby's waren muziek, schilderkunst, filosofie, economie en gastronomie, maar ook de interesse in literatuur en schrijven bleven, wat blijkt uit zijn vorige boek Haven in de mist en een aantal eerdere publicaties.

  Verschijningsdatum 08-08-2019

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-159-2
  EAN nummer
  9789463651592
  Auteur
  Johan Frye