Dossier Dirk
Afbeelding van Dossier Dirk
Afbeelding van Dossier Dirk

Dossier Dirk

Boek over de dochters van een NSB-burgemeester en hun leven voor, tijdens en na de oorlog

€ 22,50  Omschrijving

  Leven met een NSB-burgemeester

  Henny en Carla, dochters van NSB-burgemeester Dirk Stoutjesdijk van de Noord-Hollandse gemeente Langedijk, beleven als jonge kinderen de Tweede Wereldoorlog heel intens. Hun ouders zijn lid van de NSB en hun vader maakt ook nog eens carrière binnen deze partij. De zussen praten er na de oorlog liever met niemand over. Ze schamen zich.
  Na het zien van een documentaire over NSB’ers in Kamp Westerbork neemt Carla contact op met de Stichting Werkgroep Herkenning, een organisatie die hulp biedt aan mensen met foute voorouders. Zij verwijzen haar door naar Harry Vogels, die in 2021 een boek publiceerde over zijn foute familieleden in Wassenaar. Samen besluiten ze dat er een boek moet komen over burgemeester Stoutjesdijk en zijn gezin.

  Dossier Dirk geeft niet alleen inzicht in het leven en werk van de familie Stoutjesdijk voor, tijdens en na de oorlog, maar gaat ook over de situatie in Nederland in de aanloop naar de oorlog en over de periode na de bevrijding, toen duizenden NSB’ers werden gestraft.

  DossierDirk_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 227
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Harry Vogels
  Biografie

  Harry Vogels komt direct na zijn doctoraalstudie economie in contact met de wereld van cao's, werkgevers, vakbonden en ondernemingsraden. Deze wereld blijft hem zodanig boeien, dat hij na een gevarieerde carrière in 2002 een onafhankelijke adviespraktijk op dit terrein start.
  Hij heeft veel geschreven over de cao-wereld in de periode midden jaren 1995 tot 2015. Zo schrijft hij vele vakboeken voor de uitgevers Kluwer en de Sdu, maar ook veel meer artikelen en columns voor diverse bladen.

  Verschijningsdatum 16-04-2023

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-518-7
  EAN nummer
  9789463655187
  Auteur
  Harry Vogels