Dynamiek van de chakra's
Afbeelding van Dynamiek van de chakra's
Afbeelding van Dynamiek van de chakra's

Dynamiek van de chakra's

Communicatie beschreven vanuit de verschillende geaardheden waaruit een persoon bestaat. Dit boek biedt handvatten om de weg naar het authentieke zelf terug te vinden

€ 32,50  Omschrijving

  Adrie van der Ven beschrijft in dit boek de verschillende geaardheden waaruit een identiteit bestaat. Er is niet één ik, maar vaak zijn lagen van subpersonen, gedrag en bewustzijn verweven. Binnenin zit de kiem tot vrijheid, solide verpakt in conditionering en gedragscodes. Net als favoriete kleding worden die gedragscodes meegedragen, ze geven uitstraling en houvast aan de identiteit. Totdat door innerlijke progressie of veranderde omstandigheden het gedrag zijn zin kwijtraakt.

  Geen directere weg tot verandering dan via de chakra’s, die voor beleving en transformatie staan. Ieder chakra op zich bevat een unieke bewustzijnswereld. De zeven chakra’s in verbinding geven balans, concentratie en uniciteit. Dit boek biedt handvatten om de weg naar het authentieke zelf terug te vinden. Hoe iemand ook in elkaar zit, als inzicht en transformatie geïntegreerd raken, worden angst en hardheid omgezet in creatieve waarden en twinkeling. Alsof oude patronen, al zaten ze nog zo lekker, geleidelijk maar zeker opgaan in bevrijdende veranderingen.

  Persoonlijke kleuring weeft een web in het duister en langs die lijnen wordt het leven weer gevangen. De lijnen ontstaan uit actie via werk, opruimen, vrijwilligerswerk, sport of een artistieke expressie. Door het kleurenspectrum actief te houden, krijgen creativiteit en inventiviteit een kans. Kleuren breken het licht én de schaduw. Het kleurenpalet van de persoonlijke talenten geeft veerkracht in crisis.

  Bijna al het materiaal voor dit manuscript is aangeleverd door de personen die de afgelopen jaren deel uitmaakten van de praktijk van Adrie van der Ven. Hij kan bij iedereen de chakra’s zien en legde daardoor de in het boek beschreven verbindingen. Daarnaast heeft hij het vermogen om zijn opgedane kennis in heldere, soepele taal uiteen te zetten.

  Formaat165 x 250 mm
  Aantal pagina's406 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurAdrie van der Ven
  Korte levensbeschrijving

  Adrie van der Ven is geboren in 1951 te Breda. Daar groeide hij op in een aannemersgezin met acht broers en zussen. Aanvankelijk koos hij voor het timmervak, na M.T.S. bouwkunde. Het vak leerde hij van zijn vader. Op zijn achtentwintigste lonkte een nieuw avontuur. Dat was de academie voor natuurgeneeskunde, destijds te Amsterdam. Na deze vierjarige HBO-opleiding vestigde hij zich in Amsterdam als therapeut, in het begin met iriscopie en ander natuurgeneeskundige vakken. Op de academie voor natuurgeneeskunde maakte Adrie ook kennis met astrologie. Dat werd zijn passie, astrologie als instrument tot psychologische en psychosomatische analyse. Later stichtte hij een eigen opleiding, de Academie voor astrologie en innerlijke groei, die lang in het centrum van Amsterdam actief was. Gaandeweg kreeg hij via ademtechniek, rebirthing e.d. meer interesse voor de kracht en inspiratie van de adem. Antroposofie, Mazdaznan, rebirthing en bio-energetica waren de stromingen, waarmee zijn energetisch bewustzijn gewekt werd. Adrie merkte dat hij steeds sensitiever werd. In het najaar van 2005 kreeg hij hevige hoofdpijn, die bij doormeten in een natuurgeneeskundige praktijk veroorzaakt bleek te worden door twee verschoven halswervels. Nadat de wervels waren rechtgezet, stroomde de kundalini vrij door en sindsdien kan hij chakra’s en de aura totaal zien. Deze voortdurende input aan boeiende informatie vormde de basis om een boek te creëren. Nu is hij naast de praktijk docent natuurgeneeskunde aan instituut de Silverlinde. Vanwege zijn veterinaire interesse functioneert Adrie als paardenfluisteraar. Daarnaast doceert hij astrologie en intuïtieve training. Zijn humane praktijk is nu grotendeels gericht op reading en astrologie t.a.v. analyse van kernkwaliteiten, gezondheid, beroep of relatie.

  Verschijningsdatum2011-01-11

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-273-1
  EAN nummer
  9789089542731
  Auteur
  Adrie van der Ven