Een droomheld
Afbeelding van Een droomheld
Afbeelding van Een droomheld

Een droomheld

Roman vol mysterie over schrijver van een plaatselijke krant die leeft in de waan van heldendom en de kolommen vult met zelfbedachte avonturen

€ 15,50  Omschrijving

  In een vervallen stadspand van de stad R. woont een kleine gemeenschap die nooit de moeite neemt elkaar te leren kennen. Men leeft langs elkaar heen in aanhoudende angst voor de willekeur van een huismeester, die dag en nacht de dreiging uitstraalt van een beul, op zoek naar slachtoffers.

  Eén voetstap op de trap is voldoende om het huis te laten verstarren in angstige afwachting. En het zijn ook de enige momenten waarop de bewoners elkaar opzoeken en manen tot kalmte; maar het blijft een kalmte met gespitste oren en gespannen lijven. Tot de bewoners hoort ook de schrijver van een plaatselijke krant. Hij leeft in de waan van heldendom en vult het plaatselijke blad met zelfbedachte avonturen.

  Zijn vriendin W. is in verwachting en misschien zal de komende geboorte uitgroeien tot de enige ware gebeurtenis in zijn leven. De huismeester wenst echter geen kind in zijn huis. Als hij na een bezoek aan zijn favoriete hoer dronken wordt aangereden en in het ziekenhuis belandt, lijkt alles alsnog naar behoren te worden opgelost. Mits de plaatselijke krant de ware werkelijkheid vermeldt.

  Hans Ratsma schreef eerder de prachtige verhalenbundel Verborgen wrok en zijn originele en intrigerende roman Een Keulse reis. Met zijn derde boek, Een geval van liefde, werkte hij het centrale thema in zijn werk, het onvermogen om verloren kansen nieuw leven in te blazen, verder uit. Ook in zijn vierde boek kiest hij voor een hoofdpersoon die in voortdurende verwarring en wanhoop probeert, het tij en daarmee zijn kansen te laten keren.

  Formaat145x210 mm
  Aantal pagina's125 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurHans Ratsma
  Korte levensbeschrijving

  Hans Ratsma is in 1938 geboren te Santpoort. Hij studeerde perswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.
  Ratsma werkte als redacteur bij het Haarlems Dagblad, als eindredacteur bij het Algemeen Dagblad en op de Haagse redactie van Het Parool. Vanaf 1970 werkte hij bij de Centrale Directie Voorlichting van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat in Den Haag. Als persvoorlichter/redacteur schreef hij toespraken voor ministers en staatssecretarissen. Hij vergezelde als woordvoerder de politieke top van het ministerie op staatsbezoeken binnen Europa. Hij publiceerde over reizen naar onder meer Tunesië, Thailand, Hongkong, Japan en de Verenigde Staten.
  Ratsma overleed in april 2017.

  Verschijningsdatum2011-05-23

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-305-9
  EAN nummer
  9789089543059
  Auteur
  Hans Ratsma