Een fijn huwelijk
Afbeelding van Een fijn huwelijk
Afbeelding van Een fijn huwelijk

Een fijn huwelijk

Onthutsende en fascinerende vertelling over familieverhoudingen, onderlinge wrijvingen en de kracht van het ongezegde

€ 22,50  Omschrijving

  Theatraal haalde Karel de sigaar uit zijn mond, blies een wolk rook de ruimte in en filosofeerde verder. ‘Kerstmis is een feest van welbehagen, Miep. Welbehagen voor en in iedereen. Het licht van Kerstmis verdraagt geen korzeligheid.’
  ‘Ik zei je al dat ik niet korzelig bén,’ schreeuwde ze hem nu toe.
  Karel wist hoe hij zijn vrouw op de kast moest krijgen. Het was door de jaren heen een soort hobby voor hem geworden. Een compensatie voor gemiste seks.

  Familie De Heer komt bijeen voor het jaarlijkse kerstdiner. Gegeten wordt er niet veel, ondanks het uitgekiend samengestelde menu. Gedronken en gesard des te meer. Een tragisch voorval leidt uiteindelijk tot de openbaring van een compromitterend familiegeheim. Op dat moment is de pijngrens al lang bereikt …

  Heel subtiel schetst Paul Peijnenburg de familieverhoudingen, de onderliggende wrijvingen en de kracht van het ongezegde. Een onthutsende en fascinerende vertelling.

  Een fijn huwelijk_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210
  Aantal pagina's 245
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Paul Peijnenburg
  Korte levensbeschrijving

  Paul Peijnenburg (1960) is geboren in Utrecht. Vanaf 1977 werkt hij als journalist en tekstschrijver in Brabant, Limburg en Friesland. Samen met de Maastrichtse fotograaf Bert Janssen maakte hij in 2015 het goed ontvangen Momentopnamen over het dagelijkse leven in een hospice. In 2015 verscheen zijn debuutroman Oallavag’gi. Een fijn huwelijk is zijn derde boek. Zijn werk beschrijft de menselijke conditie in zijn meest ontluisterende en glorieuze momenten.

  Verschijningsdatum 07-10-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-895-5
  EAN nummer
  9789089548955
  Auteur
  Paul Peijnenburg