Een fles in de aarde e-boek
Afbeelding van Een fles in de aarde e-boek
Afbeelding van Een fles in de aarde e-boek

Een fles in de aarde e-boek

Schets van een militair gezin in een tijd waarin alles kantelt

€ 7,50  Omschrijving

  Het is 1955. André Dolman, roemrucht officier bij de Landmacht en getrouwd met Frea, wordt vader van een tweeling. Maar wat het begin van een onbezorgd naoorlogs bestaan had moeten zijn, raakt overschaduwd door iets dat onbenoembaar lijkt. Het neemt André en zijn gezin langzaam maar zeker in een wurggreep, waaraan ieder van hen op zijn eigen manier probeert te ontsnappen. Frea, die moet toezien hoe haar man steeds meer zijn eigen weg gaat. André, die de grip op zijn leven dreigt te verliezen. Hun creatieve zoon Martin, die beter tekenleraar had kunnen worden dan beroepsmilitair. Zijn tweelingzus Monica, die haar vader en alles wat militair is vereert. En nakomer Koen, die bij zijn grootmoeder opgroeit en niets wil weten van het leger maar daar toch in verzeild raakt.
  Een fles in de aarde is een roman over eenzaamheid en machteloosheid. Over hoe oorlog en militaire missies altijd iets achterlaten, als een teek die zich ongemerkt vastbijt in de huid. Over een vrouw die de geschiedenis van een door vredesmissies verscheurde familie probeert te doorgronden. Maar bovenal is het een schets van een militair gezin in een tijd waarin alles kantelt.

  Eenflesindeaarde_Inkijk.pdf

  Formaat e-boek
  Aantal pagina's 390
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Marianne Oostendorp
  Biografie

  Marianne Oostendorp is geboren in Roosendaal. Vanaf 1976 werkte ze als journalist in Wageningen, Amersfoort, Amsterdam en Roosendaal. Tussendoor woonde ze een half jaar in Suriname, van waaruit ze artikelen schreef als freelancer. In 1990 zei ze de journalistiek vaarwel en begon als redacteur bij het Shell Technology Centre Amsterdam. Daar heeft ze tot 2010 gewerkt.

  Verschijningsdatum 21-06-2018

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-060-1
  EAN nummer
  9789463650601
  Auteur
  Marianna Oostendorp