Een fles in de aarde
Afbeelding van Een fles in de aarde
Afbeelding van Een fles in de aarde

Een fles in de aarde

Schets van een militair gezin in een tijd waarin alles kantelt

€ 19,95  Omschrijving

  Het is 1955. André Dolman, roemrucht officier bij deLandmacht en getrouwd met Frea, wordt vader van een tweeling. Maar wat hetbegin van een onbezorgd naoorlogs bestaan had moeten zijn, raakt overschaduwd dooriets dat onbenoembaar lijkt. Het neemt André en zijn gezin langzaam maar zeker ineen wurggreep, waaraan ieder van hen op zijn eigen manier probeert teontsnappen. Frea, die moet toezien hoe haar man steeds meer zijn eigen weg gaat.André, die de grip op zijn leven dreigt te verliezen. Hun creatieve zoon Martin,die beter tekenleraar had kunnen worden dan beroepsmilitair. Zijn tweelingzusMonica, die haar vader en alles wat militair is vereert. En nakomer Koen, diebij zijn grootmoeder opgroeit en niets wil weten van het leger maar daar toch inverzeild raakt.

  Een fles in de aarde is een roman over eenzaamheid en machteloosheid. Over hoe oorlog en militaire missiesaltijd iets achterlaten, als een teek die zich ongemerkt vastbijt in de huid.Over een vrouw die de geschiedenis van een door vredesmissies verscheurdefamilie probeert te doorgronden. Maar bovenal is het een schets van een militairgezin in een tijd waarin alles kantelt.


  Formaat 145x210
  Aantal pagina's 390
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Marianne Oostendorp
  Biografie

  Marianne Oostendorp is geboren in Roosendaal. Vanaf 1976 werkte ze als journalist in Wageningen, Amersfoort, Amsterdam en Roosendaal. Tussendoor woonde ze een half jaar in Suriname, van waaruit ze artikelen schreef als freelancer. In 1990 zei ze de journalistiek vaarwel en begon als redacteur bij het Shell Technology Centre Amsterdam. Daar heeft ze tot 2010 gewerkt.

  Verschijningsdatum 01-11-2015

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-814-6
  EAN nummer
  9789089548146