Een fleurig boeket
Afbeelding van Een fleurig boeket
Afbeelding van Een fleurig boeket

Een fleurig boeket

Geschreven familieportret gesymboliseerd door bloemen, waarbij elke bloem uit dit boeket een persoonlijk verhaal vertelt over het desbetreffende familielid

€ 19,50  Omschrijving

  Al jarenlang heeft de hoofdpersoon Paula van Bemmen-Pancratius (73) door verschillende omstandigheden uit hun jeugd geen contact meer met haar broers en zussen. Al haar pogingen om de harmonie in het ouderlijk huisgezin terug te brengen waren tevergeefs en ruïneerden uiteindelijk haar gezondheid.
  Op advies van haar huisarts beschrijft ze haar band met elk familielid en neemt afscheid van hen via een persoonlijke bloem die bij hun persoonlijkheid past.
  Zich onbewust van dit proces helpen haar broers en zussen Paula op deze manier om van haar psychosomatische gezondheidsklachten af te komen, zichzelf beter te leren kennen en waarderen en de verliezen te verwerken die ze in haar jeugd, als oudste dochter in het grote gezin (12 kinderen), heeft geleden.
  Zij krijgt hierbij hulp van haar tante Kaatje, Fleur Koen en haar man Hein. Fleur helpt haar als neerlandica met het schrijfplan en Hein met het psychologische proces dat hieraan verbonden is. Aan het einde van het verhaal heeft Paula haar droevige herinneringen omgezet in een liefdevol en fleurig boeket bloemen, waaruit haar aanvaarding van de situatie spreekt.
  Gedurende het proces verdwijnen haar gezondheidsproblemen en vanaf dat moment kan zij veel meer aanwezig zijn en genieten van haar eigen gezin. Een bijzonder verhaal waarin niet alleen heel duidelijk zichtbaar wordt waartoe de menselijke geest in staat is in moeilijke omstandigheden, maar het toont ook de genezende kracht van ons zelfhelend vermogen wanneer we de moed hebben om de oorzaak van onze pijn onder ogen te zien en te durven doorleven.

  Een fleurig boeket_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x27 mm
  Aantal pagina's 287
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Anna Dekker-Koopman
  Biografie

  Anna Dekker-Koopman (1948) heeft in haar leven vele verschillende baantjes gehad. Zij publiceerde twee boeken met humoristische verhaaltjes uit haar eigen leven in het West-Friese dialect (1992 en 1996).
  Tijdens en na een ingrijpende therapieperiode (1992-1997) volgde ze de opleiding tot Tekentaaldocent en Tekentherapeut aan de opleiding Genezend Tekenen in Zutphen. In 2009 publiceerde ze een zeer uitgebreid naslagwerk over de tekentaal Licht in de duisternis (heruitgave 2017). Haar eigen persoonlijke en praktijkervaringen vormen hiervoor de basis. In 2015 verschenen de autobiografie Onthecht (onder pseudoniem Hannah Breeveldt) en de roman Het belang van vertrouwen.

  www.anna-dekker-koopman.nl

  Verschijningsdatum 08-04-2017

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-901-3
  EAN nummer
  9789089549013
  Auteur
  Anna Dekker-Koopman